Äldre dam med onda avsikter

Smaka på den titeln, Äldre dam med onda avsikter, visst låter det lockande? Det är verkligen en charmig, underhållande novellsamling med mordfall man får i handen när man väljer den här boken.

De senaste åren har det blivit något av en trend att skriva om gamla människor som det är rejält med krut i. Maud är snart nittio år men avundsvärt aktiv och alert. Hon lever ensam i en stor våning, reser mycket och unnar sig livets goda. Hon har ett bra liv och trivs med det, men oundvikligen uppstår ibland problem.

Mord löser det mesta

En del tycker att gamla människor kan man köra över, är lätta att lura. Maud tillhör definitivt inte den kategorin gamlingar. Maud är handlingskraftig, hennes reaktion på fula otrevliga händelser är noggrann planering för att ta hand om problemet. Hennes lösning är oftast mord.

Om du inte har så mycket tid till övers men ändå vill läsa något är det här en utmärkt bok. Varje berättelse är en avslutad historia som kan läsas fristående trots att alla handlar om skarpsinninga Maud.

Boken finns som talbok för dig med läsnedsättning, inläsare Britt Örnehed. 

Nu har det också kommit en uppföljare med fler berättelser om Maud, Äldre dam med mörka hemligheter, missa inte den.

Låna uppföljaren

Fler tips från Hilkka

 1. Staden

  By: Sten, Camilla Review by: Hilkka Horsma

  1959 försvann hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn. Niohundra människor spårlöst borta. Vad var det som hände?

 2. Tigeröga

  By: Bieberstein Lee, Bettina Review by: Hilkka Horsma

  Polistejpen framför lägenhetsdörren väcker nyinflyttade frilansjournalisten Hannas nyfikenhet. Vad är det som har hänt med grannen Esther? Det enda hon vet är att Esther är försvunnen och spår av blod har hittats i lägenheten.

 3. Berättelsen om Sara

  By: Olofsson Huuva, Ingrid Review by: Hilkka Horsma

  Att få ett multihandikappat barn är inte lätt, det förstår alla. Men den enorma kamp det ibland innebär för föräldrar till barn med sällsynta sjukdomar, att få den hjälp och vård de har rätt till, är kanske inte lika allmänt känd.

 4. Sova ute

  By: Torgeby, Markus Review by: Hilkka Horsma

  Jag har en dröm. Att bara slänga ihop lite kläder och mat i ryggan och dra ut i skogen några dagar. Sova ute i det fria, kanske vid en fin liten sjö, elden sprakar och lugnet infinner sig. Det är bara ett litet problem. Jag är en fegis och dessutom aningens bekväm av mig nuförtiden. Med boken Sova ute får jag pepp och mod, nog tusan ska jag väl fixa det här!

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Hilkka Horsma Friday, October 15, 2021