Änkan

Från förälskad, lycklig kvinna till hustru åt ett misstänkt monster, pedofil, barnamördare. En lågmäld men intensivt spännande thriller, med ett lite annorlunda sätt att tackla kriminalgåtan. Hur oskyldig och ovetande kan en hustru vara?

Bella, två år, försvinner spårlöst en dag när hon för en kort stund är ensam ute i trädgården. Det blir ett stort pådrag, utan resultat. Månaderna går men till slut får polisen upp ett spår. Budbilsföraren Glen Taylor hade en leverans till området samma dag. Glen hävdar bestämt att han är oskyldig. Inga avgörande bevis hittas, ingen Bella. Men Glens dator är full av bilder på barn, sexuella övergrepp.

Fiona Barton berättar historien ur flera perspektiv. Olika personer driver handlingen framåt i egna avsnitt, som kriminalkommissarie Bob Sparkes och Bellas mamma Dawn. Det är ett effektivt och lyckat sätt att berätta. Framförallt är det två personer man får följa, Glen Taylors fru Jean och reportern Kate Waters. Fokus i den här thrillern är hustruns roll när en man anklagas för fasansfulla brott. Är hon helt ovetande och oskyldig till det som pågår? Eller är hon rentav medskyldig?

Mediadrevet som uppstår vid sådana här illdåd visas upp från insidan genom reportern Kate som lyckas komma Jean in på livet. Hon skyddar Jean från de andra reportrarnas framfusighet, men det har sitt pris.

Boken finns också att läsa som e-bok.

För dig med läsnedsättning finns Änkan som talbok Daisy, inläsare Liza Fry. Läs mer om vem som får låna talböcker.

Audience:

Tags:

Review by: Hilkka Horsma Wednesday, March 29, 2017