Årets bokbuss 2014: Boden!

"I en kommun med kombinationen stor yta och landsbygd samt få fasta biblioteksenheter ställs det höga krav på en mobil biblioteksverksamhet. Genom ett långsiktigt och medvetet arbete med fantasi och uthållighet har årets pristagare visat att man inte behöver vara störst för att vara bäst

Bodens bokbuss
Det fina priset får alltså Boden! Det är en nationell jury inom Svensk bibliotekförening som utser pristagaren. Motiveringen lyder:

"I en kommun med kombinationen stor yta och landsbygd samt få fasta biblioteksenheter ställs det höga krav på en mobil biblioteksverksamhet. Genom ett långsiktigt och medvetet arbete med fantasi och uthållighet har årets pristagare visat att man inte behöver vara störst för att vara bäst /.. /

/.. / I ett arbete som drivs av tankarna om att skapa en mötesplats för hela kommunen samt att söka upp de mötesplatser där biblioteket inte finns med från början – att ta plats – har man byggt upp en verksamhet där man visar att detta verkligen är allas verksamhet, oavsett vem du är. Att dessutom kunna nå 75% av alla barn i en kommun med en mobil biblioteksverksamhet är imponerande. Därför har juryn i år beslutat att priset som 'Årets bokbuss' år 2014 skall tilldelas Bodens bokbuss".

Grattis Boden!

Bodens stadsbibliotek på Facebook.

Om priset: det instiftades 1998 när bokbussverksamheten i Sverige fyllde 50 år. Det är bland annat verksamhetsutveckling som prisas. Vinnaren får överta ett vandringspris som är en trämodell av den första svenska bokbussen.

Audience:

Tags:

Written by: Maria Öman Tuesday, October 14, 2014