Övertoner - berättelser, sagor och fragment

Varför har inte Svante Lindqvist en återkommande krönika i lokalpressen? Han har verkligen ordets och skrivandets gåva, den här boken var en ren fröjd att läsa.

Många av berättelserna, sagorna och fragmenten kommer jag tillbaka till i minnet.

Till exempel Tidssprånget som berättar om en trött, ensam man i övre medelåldern. Han tycker att tiden sprungit iväg för honom. När så hela arbetsplatsen ska åka på en tågresa till hans gamla hemtrakter i norr förvånar han alla genom att hänga med! Tågresan från Centralen blir ett fantastiskt äventyr och ibland tror han att han hallucinerar. Eftersom han blev ”udda” så får han dela kupé med en handelsresande.

Att vara nöjd?

I den underbara En midsommarsaga har rymmarkatten Signe en stor och viktig del. Det här är en av de berättelser som jag märker att jag tänker på ibland – varför är man så sällan nöjd med det man har? Lösningen på det problemet är i En midsommarsaga väldigt självklar.

Fragment nummer åtta borde publiceras i rikspressen! Den handlar om det ständiga bytet av IT-system och den frustration många av de (oss) som är lite äldre kan känna – själv känner jag igen mig till punkt och pricka! Den berättelsen borde läsas av alla chefer och IT-ansvariga i Sveriges avlånga land.

Fler tips från Agneta

 1. Sarahs andra halva

  Av: Genova, Lisa Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Plötsligt händer det som jag som läsare bara väntat på - Sarah krockar!

 2. Imorgon är allt som vanligt

  Av: Stoltz, Lina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Lilian är livrädd för att hennes hemlighet ska avslöjas! Jag läste den här boken med tårar i ögonen. Samtidigt - det kan bli år 2014 bästa högläsningsbok för mellanstadiet!

 3. The time of my life

  Av: Ahern, Cecelia Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Lucy Silchesters hela, snart 30-åriga, liv, går ut på att undvika jobbiga saker och hon ljuger ibland så hon nästan tror sig själv. Hennes vänner tror fortfarande efter nästan tre år att det var Lucy som dumpade den perfekte Blake när det i själva verket var tvärt om. De tror också att hon slutade på sitt förra välbetalda arbete på grund av att hon inte gillade arbetsgivarens etik och moral, när hon i själva verket fick sparken.

 4. Jan Svensson

  Av: Lindbäck, Johanna Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Jan Svenssons pappas man har fått nytt jobb som polis i Luleå – i Luleå! Kan man verkligen bo där? Mysigt att läsa en bok med hög igenkänningsfaktor.

 5. Liten

  Av: Wirsʹen, Stina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Det här är nog en av de starkaste och mest berörande barnböcker jag någonsin läst.

 6. Den här boken älskar dig

  Av: PewDiePie Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Den här boken utmanar dig – antingen vrider du dig av skratt eller så slänger du in den i ett hörn.

Visa fler sidor...

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed den 7 februari 2018