Start för innehåll

Önska kostar ingenting

Aktuell, fräsch, annorlunda, spännande och intressant. Deckargenren i ny skepnad – alla dessa lovord passar perfekt för här boken!

Kouplan lever i marginalen på alla sätt. Han är papperslös och håller sig gömd i väntan på att kunna söka asyl i Sverige på nytt. Han är född som Nesrine, flicka i Iran, men har alltid känt sig som en kille. När han flydde från Iran till Sverige började han ta hormoner för att försöka få en kropp som matchar hans psyke.

Som papperslös är han beroende av andra människors välvilja. Han hyr ett billigt rum hos Regina. Ibland har han inga pengar att betala hyran med. Då låtsas inte Regina om något. Han går ofta hungrig. Han samlar burkar och pantar men det räcker inte långt. Han försöker erbjuda sina tjänster som privatdetektiv på Blocket. Det har hittills resulterat i ett uppdrag som han genomförde i höstas.

Av en slump träffar han Jenny Svärd, borgarråd i Stockholm. Hon har precis blivit sol-och-vårad av Amanda som lurat av henne tvåhundratusen kronor. Jenny vill inte polisanmäla bedrägeriet eftersom det är svarta pengar. Mot sin instinkt anlitar Jenny Kouplan för att spåra upp Amanda och hämnas.

Men att komma Amanda in på livet, för att hämnas, verkar närmast omöjligt. Amanda slinker undan, flyr till en annan stad så fort hon märker att hon blivit hittad och byter identitet.

Sara Lövestam berättar historien väldigt övertygande och insiktsfullt, speciellt när det gäller Kouplans utsatta situation som papperslös. Boken är intensiv och fascinerande och den känns väldigt aktuell med tanke på dagens flyktingproblematik.

Önska kostar ingenting är den andra boken med privatdetektiven Kouplan. Den första heter Sanning med modifikation.

Piratförlaget, 2015

Boken finns också att låna som e-bok och som e-ljudbok.

För dig med läsnedsättning finns boken som talbok Daisy, inläsare Elisabet Thorborg. Läs mer om läsnedsättning >>> 

 

 

Verksinformation

Utförlig titel:Önska kostar ingenting :, andra fristående boken om Kouplan /, Sara Lövestam
Förlag:Piratförlaget
ISBN:9789164204790
Anmärkning:Originalupplaga 2015
CS Library-RSS

Fler tips från Hilkka

 1. Smak av norrsken - en matresa

  Klicka här för att läsa mer om tipset Smak av norrsken - en matresa.
  Ylipää, Björn

  Det här är en bok som passar alla, verkligen alla. Den är näst intill oumbärlig. En skön mix mellan biografi, berättelse, kokbok, fotografikonst. Eller som Björn Ylipää kallar det: Storytelling by food.

 2. Marken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Marken.
  Väyrynen, David

  Vi lever i den bästa av världar. Här på landet, i byn, i glesbygden, i norr. Marken är en varm, rak och ärlig hyllning till människorna och levnadssättet, till naturen i vår norra landsända.

 3. Hetta

  Klicka här för att läsa mer om tipset Hetta.
  Harper, Jane

  Skickligt skapar debutanten Jane Harper en laddad stämning redan i den korta prologen på den här mycket spännande thrillern.

 4. Burk-Curt

  Klicka här för att läsa mer om tipset Burk-Curt.
  Lundgren, Åke

  Alla samhällen och städer har sina utanförmänniskor, original. Vår profil i Gällivare/Malmberget hette Vicke. I Skellefteå fanns Burk-Curt. Han var en enstöring som dag ut och dag in cyklade runt i staden och samlade burkar.

 5. Rök

  Klicka här för att läsa mer om tipset Rök.
  Vyleta, Dan

  Den här boken lockade mig för den intressanta framsidan. Mina förväntningar infriades med råge, för vem kan motstå en Charles Dickens-berättelse med en Jules Verne-twist, typ?

 6. Pojken i bäcken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Pojken i bäcken.
  Alm, Lars

  Gruvstaden Kiruna i mitten på 1950-talet är inramningen för berättelsen om pojken Johan, åtta år. Det är en tuff uppväxt, med en pappa som super och lever rövare titt som tätt.

 7. Bokklubben vid livets slut

  Klicka här för att läsa mer om tipset Bokklubben vid livets slut.
  Schwalbe, Will

  Döden - förr eller senare tvingas vi alla att hantera det faktum att vi inte är odödliga varelser. Men flertalet av oss, inklusive jag själv, undviker helst att tala med nära och kära på allvar om just döden. Will Schwalbe är inte heller något…