Start för innehåll

Enhörningen

Den var riktigt bra! Ja, jag låter förvånad. För efter att ha hört Jonas Karlsson prata om att han och hans bror skrivit en bok om doping, kunde jag inte tro att det ämnet kunde vara så här spännande.

Trettiosjuårige Enhörningen är fast besluten att göra come-back i diskus under OS i Rio de Janeiro 2016. Han har hela sitt tränings- och tävlingsverksamma liv använt olika sorters dopingpreparat. Men nu har han chansen att få testa något helt nytt som absolut inte kommer att kunna spåras. Han har hjälp av sin enda vän Jack Segura som dels driver ett gym men som också har många skumma affärer vid sidan om. Affärer som tvingar honom till Nordkorea och till den mäktiga IOK-delegaten Maxim Sokolov.

Samtidigt inträffar flera otäcka överfall i den lilla byn Riivara långt upp i norra Sverige. Människor har hänsynslöst blivit lemlästade och lämnats för att dö ute i kylan.

Hänger de här historierna ihop?

När Jack Segura brutalt blir överfallen står Enhörningen helt ensam både vad gäller träning och i kontakt med den mäktige Sokolov, en man som man inte ostraffat säger emot.

Journalisten Manfred Wendin blir oförskyllt inblandad i både Enhörningens come back och Sokolovs grymma experiment och får rädda Enhörningen både en och två gånger. När OS drar igång finns inget som stoppar maxim Sokolov från att eliminera Enhörningen som sitter på alldeles för mycket känslig information om ryssen.Så när Enhörningen har varit inne i arenan för att kasta och blir han kallad till dopingkontroll. Resten avslöjar jag inte.

Den här boken finns som e-bok och e-ljudbok, uppläsare: Niklas Engdahl

Pintxo, 2015

Verksinformation

Utförlig titel:Enhörningen :, [spänningsroman] /, Jonas och Mathias Karlsson.
Medarbetare:
Förlag:Pintxo
ISBN:91271440899789127144088
Anmärkning:Originalupplaga 2015.

CS Library-RSS

Fler tips från Gunilla

 1. Sonjas hemlighet

  Klicka här för att läsa mer om tipset Sonjas hemlighet.
  Hellberg, Åsa

  En underhållande må bra-bok som man inte gärna lägger ifrån sig. Fristående fortsättning på Sonjas sista vilja.

 2. Mormor och morfar - älgfångardagen och andra busigheter

  Klicka här för att läsa mer om tipset Mormor och morfar - älgfångardagen och andra busigheter.
  Rihs, Cecilia

  En ljuvlig bilderbok som man blir både fnissig och lycklig av att läsa! Alla borde någon gång prova på att busa lös som mormor och morfar gör!

 3. Klarhet

  Klicka här för att läsa mer om tipset Klarhet.
  Westerlund, Lisa

  Om ni vill bli galet arg, väldigt ledsen, ganska glad och härligt lättad, läs då denna bok. Känslorna åkte berg och dalbana genom hela boken.

 4. När inget annat återstår

  Klicka här för att läsa mer om tipset När inget annat återstår.
  Ahlstedt, Mats

  Glöm bort att Brännö brygga sammanknippas med dans, glädje och midsommar. I den här kriminalromanen handlar det istället om droger, död och rädsla!

 5. Köld

  Klicka här för att läsa mer om tipset Köld.
  Mjöbring, Jakob

  En man hittas ihjälfrusen i en bil i närheten av Arjeplog. Han är fastbunden. Han är halvnaken. Hans ögonlock hålls uppe av tandpetare.

 6. Bortom kontroll

  Klicka här för att läsa mer om tipset Bortom kontroll.
  Orrhede, Karolina

  En spännande deckare med många olika karaktärer att hålla reda på i en härlig skånsk omgivning där O-ringen precis går av stapeln. Handlingen r mersmak, hoppas Karolina Orrhede fortsätter skriva om otäckheter i Skåne.

 7. Halta Hönans hotell

  Klicka här för att läsa mer om tipset Halta Hönans hotell.
  Lärn, Viveca

  Äntligen får vi träffa Blomgren, Baskermannen, Emily och alla andra härliga människor från Saltön! Holger och Åke och de andra nya vännerna från Öster om Heden är ju givetvis också med.