Start för innehåll

Onda flickor

Det här är helt klart en riktigt bra thriller! En ruggigt spännande historia om flickorna Bel och Jade som en sommardag för första gången träffar varandra och innan dagen är slut har de mördat femåriga Chloe.

Bägge flickorna döms till fängelse och förbjuds att ha kontakt med varandra. Efter avtjänat straff får de nya identiteter, de lyckas skaffa jobb och familj men framförallt att dölja sina tidigare liv för alla i sin omgivning.

25 år senare inträffar en rad obehagliga attacker och mord på unga kvinnor i Whitmouth och journalisten Kirsty Lindsay åker dit för att bevaka händelserna. Kirsty möter då ett vittne, städaren Amber Gordon. Kirsty och Amber är förstås Jade och Bel. De inser direkt att de är i omedelbar fara. Ingen får upptäcka vilka de egentligen är.

Berättelsen är spännande på flera plan, dels de aktuella överfallen och morden som sker i nutid och jakten på förövaren. Parallellt skildras omständigheterna som ledde till mordet på Chloe 25 år tidigare.

Det är en övertygande psykologisk berättelse om flickorna Bel och Jade som kommer från helt skilda sociala miljöer. Bel från ett överklasshem och Jade från en beryktad fattig halvkriminell familj, men gemensamt för bägge två är att de misshandlades i hemmet.
Kirstys och Ambers förflutna är på väg att avslöjas, men de är beredda att göra vad som än krävs för att skydda sina nya identiteter och familjer, precis allt.

Boken finns också att läsa som e-bok, lyssna på som e-ljudbok och talbok/DAISY. Läs om vem som får låna talböcker>>>

 

Verksinformation

Utförlig titel:Onda flickor /, Alex Marwood ; översättning: Carla Wiberg.
Originaltitel:
The wicked girls.
Originalspråk:Engelska
Medarbetare:
ISBN:917499244991764582029187319853978917499244197891764582049789187319853
Anmärkning:Första svenska upplaga 2013.

CS Library-RSS

Fler tips från Hilkka

 1. Smak av norrsken - en matresa

  Klicka här för att läsa mer om tipset Smak av norrsken - en matresa.
  Ylipää, Björn

  Det här är en bok som passar alla, verkligen alla. Den är näst intill oumbärlig. En skön mix mellan biografi, berättelse, kokbok, fotografikonst. Eller som Björn Ylipää kallar det: Storytelling by food.

 2. Marken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Marken.
  Väyrynen, David

  Vi lever i den bästa av världar. Här på landet, i byn, i glesbygden, i norr. Marken är en varm, rak och ärlig hyllning till människorna och levnadssättet, till naturen i vår norra landsända.

 3. Hetta

  Klicka här för att läsa mer om tipset Hetta.
  Harper, Jane

  Skickligt skapar debutanten Jane Harper en laddad stämning redan i den korta prologen på den här mycket spännande thrillern.

 4. Burk-Curt

  Klicka här för att läsa mer om tipset Burk-Curt.
  Lundgren, Åke

  Alla samhällen och städer har sina utanförmänniskor, original. Vår profil i Gällivare/Malmberget hette Vicke. I Skellefteå fanns Burk-Curt. Han var en enstöring som dag ut och dag in cyklade runt i staden och samlade burkar.

 5. Rök

  Klicka här för att läsa mer om tipset Rök.
  Vyleta, Dan

  Den här boken lockade mig för den intressanta framsidan. Mina förväntningar infriades med råge, för vem kan motstå en Charles Dickens-berättelse med en Jules Verne-twist, typ?

 6. Pojken i bäcken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Pojken i bäcken.
  Alm, Lars

  Gruvstaden Kiruna i mitten på 1950-talet är inramningen för berättelsen om pojken Johan, åtta år. Det är en tuff uppväxt, med en pappa som super och lever rövare titt som tätt.

 7. Bokklubben vid livets slut

  Klicka här för att läsa mer om tipset Bokklubben vid livets slut.
  Schwalbe, Will

  Döden - förr eller senare tvingas vi alla att hantera det faktum att vi inte är odödliga varelser. Men flertalet av oss, inklusive jag själv, undviker helst att tala med nära och kära på allvar om just döden. Will Schwalbe är inte heller något…