Start för innehåll

Mississippi

Det handlar om förbjuden kärlek, förbjuden vänskap, rasism och familjetragedi. En spännande, gripande och mycket välskriven bok.

Boken utspelar sig sydstaterna strax efter andra världskriget. Vi får följa medlemmarna i familjen McAllan som köper en liten farm i södern. Gården kallas Mudbound och regnet och leran kännetecknar livet på bomullsfarmen.

Familjen består av maken Henry, hustrun Laura, deras två små flickor och Henrys far, pappi, som elakt och dominant håller ögonen på allt som händer. Till gården kommer efter krigsslutet Henrys bror, den charmige men krigsskadade Jamie. Även Ronsel Jackson kommer hem efter krigstjänstgöring i Europa. Han är äldste sonen till de svarta dagsverkarna på farmen, Hap och Florence.

Kapitlen i boken skiftar perspektiv genom att Henry, Jamie, Laura, Hap, Florence och Ronsel turas om att berätta den dramatiska historien.

Det handlar om förbjuden kärlek, förbjuden vänskap, rasism och familjetragedi. En spännande, gripande och mycket välskriven bok. Berättelsen griper tag i en från första stund och sitter kvar i minnet långt efter att man lagt boken ifrån sig.

Boken finns som e-bok, både att läsa och lyssna på.

Gästskribent: Ulla-Greta Johansson.

Verksinformation

Utförlig titel:Mississippi /, Hillary Jordan ; översättning: Dorothee Sporrong.
Originaltitel:
Mudbound.
Originalspråk:Engelska
Medarbetare:
ISBN:9175031868918703100097891750318669789187031007
Anmärkning:Första svenska upplaga 2012.

CS Library-RSS

Bibblo tipsar

 1. Den nya klubben

  Klicka här för att läsa mer om tipset Den nya klubben.
  Zimakoff, Daniel

  Tycker du att fotboll är det bästa som finns? Drömmer du om att en dag få spela i FC Barcelona som proffs? Det gör Johan.

 2. Demokratimodellen

  Klicka här för att läsa mer om tipset Demokratimodellen.
  Rutgersson, Thor

  Ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar har tagit slut, sjöng Anders Fugelstad 1970 och skapade då en sommarplåga ljudande från alla radioapparater.

 3. Katten som älskade regn

  Klicka här för att läsa mer om tipset Katten som älskade regn.
  Mankell, Henning

  En katt springer bort en regnig ovädersnatt. Men det är inte vilken katt som helst utan det är Lukas älskade katt Natt. När jag läste boken fick jag känslan av en riktig allåldersbok. Vem har inte någon gång upplevt saknad efter någon eller något?

 4. Stora stygga räven

  Klicka här för att läsa mer om tipset Stora stygga räven.
  Renner, Benjamin

  Gudarna skall veta att inte är lätt att vara mamma. Speciellt om man är räv.

 5. Imperium

  Klicka här för att läsa mer om tipset Imperium.
  Harris, Robert

  Rom byggdes inte på en dag. Tärningen är kastad och världen ligger klar.

 6. Smak av norrsken - en matresa

  Klicka här för att läsa mer om tipset Smak av norrsken - en matresa.
  Ylipää, Björn

  Det här är en bok som passar alla, verkligen alla. Den är näst intill oumbärlig. En skön mix mellan biografi, berättelse, kokbok, fotografikonst. Eller som Björn Ylipää kallar det: Storytelling by food.

 7. Koka björn

  Klicka här för att läsa mer om tipset Koka björn.
  Niemi, Mikael

  ”Prosten ögnade igenom mina anteckningar och lade dem sedan i sin rockficka. Tysta stod vi där och försökte återfå lugnet. Jag kände mig skamsen, och märkte att prosten kände detsamma. Vi hade trätt över en gräns. Försiktigt blåste han ut ljuslågan…