Start för innehåll

I love knäckebröd

Här är en bok till alla knäckebrödets vänner som vill vidga sina vyer! Recepten är lättlagade och boken är trevlig att bläddra i.

Författaren Art Smith, som varit Oprah Winfreys kock och även lagat middagar till Amerikas förra president Obama, har upptäckt knäckebrödet

Al Smith ger nya och roliga idéer om brödets användning. Till exempel knäckebrödsbitar med dip istället för krutonger till soppa och sallad. Och varför använda pizzadeg när man kan använda knäckebröd? Vad sägs om en ädelostsuffle med knäckebröds-stavar eller en chokladglaserad chokladkaka med knäckebröd!

Det här är en bok som bryter vårt vanetänkande och ger inspiration till nya rätter. Recepten är lättlagade och boken är trevlig att bläddra i. Att det är nyttigt att äta fibrer gör det hela ännu bättre!

Gästtipsare: Mari Norberg, Kiruna bibliotek.

Verksinformation

Utförlig titel:I love knäckebröd /, Art Smith ; inledning: Bo Masser ; foto: Bruno Ehrs ; [översättning av förord och recept till svenska: Ing-Marie Höök-Skärham]
Originalspråk:Engelska
Förlag:Ica
ISBN:9789153429845
Klassifikation:
Anmärkning:Översättning från engelska Boken innehåller recept där knäckebröd används i matlagningen och som tillbehör. Recepten är framtagna av Oprah Winfreys kock Art Smith

CS Library-RSS

Bibblo tipsar

 1. Demokratimodellen

  Klicka här för att läsa mer om tipset Demokratimodellen.
  Rutgersson, Thor

  Ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar har tagit slut, sjöng Anders Fugelstad 1970 och skapade då en sommarplåga ljudande från alla radioapparater.

 2. Smak av norrsken - en matresa

  Klicka här för att läsa mer om tipset Smak av norrsken - en matresa.
  Ylipää, Björn

  Det här är en bok som passar alla, verkligen alla. Den är näst intill oumbärlig. En skön mix mellan biografi, berättelse, kokbok, fotografikonst. Eller som Björn Ylipää kallar det: Storytelling by food.

 3. I love knäckebröd

  Klicka här för att läsa mer om tipset I love knäckebröd.
  Smith, Art

  Här är en bok till alla knäckebrödets vänner som vill vidga sina vyer! Recepten är lättlagade och boken är trevlig att bläddra i.

 4. Skuggans lag

  Klicka här för att läsa mer om tipset Skuggans lag.
  Häggström, Simon

  1999 kriminaliserades köp av sexuella tjänster. Simon Häggström i Stockholmspolisens prostitutionsgrupp berättar personligt om sitt jobb.

 5. Svenskar i krig 1945-2015

  Klicka här för att läsa mer om tipset Svenskar i krig 1945-2015.
  Gyllenhaal, Lars

  Den 19 augusti 1809 i Sävar utanför Umeå stod det sista slaget på svensk mark. Officiellt har inte Sverige varit i krig sedan 1814 då Carl Johan Bernadotte tog (fick) Norge från danskarna.

 6. Hatet

  Klicka här för att läsa mer om tipset Hatet .
  Sveland, Maria

  Detta är en bok som jag läser med blandade känslor. Jag blir arg, upprörd, ledsen och samtidigt full av beundran för Maria Sveland och andra starka kvinnor som omnämns i boken. Det tar tid att läsa Hatet, för jag orkar bara med ett kapitel om dagen.…

 7. Tusen år i lappmarken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Tusen år i lappmarken.
  Cramér, Tomas

  Tacitus berättade om dem. Egil Skallagrimsson berättade om dem. Tusen och åter tusen dokument och berättelser vittnar om dem. Ändå är samernas historia ganska okänd för de flesta och omspunnen av många myter. Här punkteras många av dessa.