Start för innehåll

Köld

En man hittas ihjälfrusen i en bil i närheten av Arjeplog. Han är fastbunden. Han är halvnaken. Hans ögonlock hålls uppe av tandpetare.

Katja Lyss som jobbar på specialenheten Noax i Umeå kommer till Arjeplog som extraresurs för att hjälpa till att lösa mordet på en ökänd paparazzifotograf. Kylan som håller Arjeplog i ett järngrepp gör allt utredningsarbete besvärligt och det blir inte bättre av att mördaren har lyckats städa brottsplatsen in i minsta detalj.

Utredningen står och stampar och ansvarige Frans Bolster blir mer och mer stressad. Det visar sej också att den mördade fotografen hade ringt till Frans Bolster strax innan han hittades mördad. Är polisen själv inblandad i mordet? Katja Lyss gör sej obekväm på stationen genom att låta misstanken om polisinblandning komma fram på en briefing vilket resulterar i att hon helt plötsligt blir bortkopplad från fallet.

Så sker ännu ett mord på samma sätt som det tidigare och Katja börjar ana hur allt hänger ihop. Men hur ska hon få resten av gruppen att tro henne när de redan ”bestämt” vem som är gärningsman? Och vad är det som händer i den Rosa villan ute på ön? Vem bor där? Katja känner att hon borde undersöka saken, vilket inte är hennes bästa beslut.

När jag trodde att boken var slut trissas spänningen upp ännu mer och finalen är riktigt bra.

North Chapter, 2016

Verksinformation

Utförlig titel:Köld /, Jakob Mjöbring
Serie:: 1
Förlag:North Chapter
ISBN:9789198263725
Klassifikation:
Ämnesord:
Anmärkning:Originalupplaga 2016

CS Library-RSS

Fler tips från Gunilla

 1. Sonjas hemlighet

  Klicka här för att läsa mer om tipset Sonjas hemlighet.
  Hellberg, Åsa

  En underhållande må bra-bok som man inte gärna lägger ifrån sig. Fristående fortsättning på Sonjas sista vilja.

 2. Mormor och morfar - älgfångardagen och andra busigheter

  Klicka här för att läsa mer om tipset Mormor och morfar - älgfångardagen och andra busigheter.
  Rihs, Cecilia

  En ljuvlig bilderbok som man blir både fnissig och lycklig av att läsa! Alla borde någon gång prova på att busa lös som mormor och morfar gör!

 3. Klarhet

  Klicka här för att läsa mer om tipset Klarhet.
  Westerlund, Lisa

  Om ni vill bli galet arg, väldigt ledsen, ganska glad och härligt lättad, läs då denna bok. Känslorna åkte berg och dalbana genom hela boken.

 4. När inget annat återstår

  Klicka här för att läsa mer om tipset När inget annat återstår.
  Ahlstedt, Mats

  Glöm bort att Brännö brygga sammanknippas med dans, glädje och midsommar. I den här kriminalromanen handlar det istället om droger, död och rädsla!

 5. Köld

  Klicka här för att läsa mer om tipset Köld.
  Mjöbring, Jakob

  En man hittas ihjälfrusen i en bil i närheten av Arjeplog. Han är fastbunden. Han är halvnaken. Hans ögonlock hålls uppe av tandpetare.

 6. Bortom kontroll

  Klicka här för att läsa mer om tipset Bortom kontroll.
  Orrhede, Karolina

  En spännande deckare med många olika karaktärer att hålla reda på i en härlig skånsk omgivning där O-ringen precis går av stapeln. Handlingen r mersmak, hoppas Karolina Orrhede fortsätter skriva om otäckheter i Skåne.

 7. Halta Hönans hotell

  Klicka här för att läsa mer om tipset Halta Hönans hotell.
  Lärn, Viveca

  Äntligen får vi träffa Blomgren, Baskermannen, Emily och alla andra härliga människor från Saltön! Holger och Åke och de andra nya vännerna från Öster om Heden är ju givetvis också med.