Start för innehåll

Drakarna

Spännande urban fantasy om drakar som planerar att ta över världen. Det enda som skyddar människosläktet är soldater från en hemlig orden.

För länge sedan utrotades nästan samtliga drakar i världen av Sankt Görans orden, en orden som har till syfte att döda alla drakar då de ser dem som ohjälpligt onda. För att skydda sig skapade drakarna en organisation, Talon. De antog dessutom mänsklig form.

Till den lilla kustorten Crescent Beach anländer två unga drakar, Ember och Dante Hill. De ska, som en del av sin utbildning inom Talon, leva i människohamn bland människor under en sommar och öva på att smälta in i samhället. De får två mänskliga förmyndare som ska se till att de uppför sig.

Samtidigt anländer Garret och Tristan till samma ort. De tillhör Sankt Görans orden. Orden har fått nys om att det kan finnas en drakagent i närheten och de bägge killarna/soldaterna ska undersöka ryktet.

Ember och Dante hittar snart vänner bland ungdomarna på stranden och trivs riktigt bra. I synnerhet Ember har längtat efter att under denna sommar få njuta av sin frihet innan de till hösten ska börja specialisera sig inom någon gren av Talon.

Ember och Garrets vägar korsas snart utan att de vet vem den andra egentligen är. De blir vänner och kanske till och med mer än så.

Till Crescent Beach kommer också Riley, en drake som hoppat av Talon och nu försöker övertala Ember att göra gemensam sak med honom.

Genom hela boken får man följa dessa olika personer och spänningen stegras sakteliga då nätet dras åt och de får veta mer och mer om varandra. Den stora frågan blir slutligen; Kommer Garret att kunna döda Ember eller kommer han att trotsa Sankt Görans orden?

Efter att ha skrivit om älvfolket (The iron fey) och vampyrer (Edens blod) övergår nu Julie Kagawa till att berätta om drakar. Jag gillade båda hennes tidigare serier men den här kommer att bli nummer ett helt klart. Den första delen läste jag på två dagar och nu väntar jag på nästa bok, Rebellerna, som också finns översatt till svenska. En riktig höjdare!

Läs mer om Julie Kagawa på: http://juliekagawa.com/

Verksinformation

Utförlig titel:Drakarna /, Julie Kagawa ; översättning: Susanne Andersson
Originaltitel:
Talon.
Originalspråk:Engelska
Serie:: 1
Förlag:HarperCollins Nordic
ISBN:9789150917925
Anmärkning:Första svenska upplaga 2016

CS Library-RSS

Fler tips från Annelill

 1. Den nya klubben

  Klicka här för att läsa mer om tipset Den nya klubben.
  Zimakoff, Daniel

  Tycker du att fotboll är det bästa som finns? Drömmer du om att en dag få spela i FC Barcelona som proffs? Det gör Johan.

 2. Beauty and the beast

  Klicka här för att läsa mer om tipset Beauty and the beast.

  Ta chansen att få tillbringa ett par timmar med en helt magisk film.

 3. Bibliotekskuppen

  Klicka här för att läsa mer om tipset Bibliotekskuppen.
  Hyder, Lisa

  För alla er som slukat böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå, här kommer en författare som med sin första bok lyckas väl med att locka till läsning.

 4. Väktarna

  Klicka här för att läsa mer om tipset Väktarna.
  Eriksson Ajanovic, Cecilia

  Debut som inspirerats av Twilight-serien.

 5. Skottsäker

  Klicka här för att läsa mer om tipset Skottsäker.
  Bradford, Chris

  Snabbläst action i en avlägsen framtid.

 6. Det här kalla landet

  Klicka här för att läsa mer om tipset Det här kalla landet.
  Gesén, Pernilla

  I ett alltmer främlingsfientligt Nordland skildras några ungdomars vardag.

 7. Hur Rodrick blev riddare

  Klicka här för att läsa mer om tipset Hur Rodrick blev riddare.
  Ljunggren, Magnus

  Med dramatik och komik berättas historien om hur Riddarskolans lärare Rodrick blev riddare.