Start för innehåll

Av samma blod

Det behövs en riktigt spännande bok om vår tids smärtpunkter: migration, flyktingkris och extrema politiska ideologier. Nu finns den!

En svensk polis hittas mördad utanför en bordell nära Greklands gräns mot Turkiet. Han har jobbat med gränsbevakning och kontroll av flyktingströmmarna där. Att en svensk polis på utlandstjänst tycks ha köpt sex lockar förstås fram skandalhungern hos media. En svensk journalist åker till Grekland för att rapportera om fallet men börjar komma en mycket större – och farligare - historia på spåren.

Vi får också följa den mördade polisens dotter. Hennes far har skickat henne ett USB-minne som visar sig innehålla mycket farlig information. Och någon verkar kunna ta till vilka medel som helst för att komma över det.

Ingenting är som det synes vara i den här berättelsen. Man vet aldrig vem man kan lita på och vem som är korrumperad. Den sunkiga bordellen är bara en liten del i ett stort affärsimperium, ett imperium som har förbindelse med kretsar med mycket mörka politiska avsikter.

Det är ruggigt spännande och extra ruggigt är att inga brott blir uppklarade, ingen blir dömd.  Och någonstans därute lurar mörkret, såväl i boken som i verkligheten.

Av samma blod finns att låna och läsa som e-bok.

Den finns att hämta på Legimus för dig som är användare, inläsare är Annica Smedius >>> 

Verksinformation

Utförlig titel:Av samma blod /, Tobias Olsson
Förlag:Wahlström & Widstrand
ISBN:9789146230236
Ämnesord plats:
Anmärkning:Originalupplaga 2016

CS Library-RSS

Fler tips från Janne

 1. Brytstycken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Brytstycken.
  Säfve, Torbjörn

  En härligt otidsenlig diktsamling - tänker jag vid första läsningen av Torbjärn Säfves prosadikter. Ty Torbjörn Säfve står fast i tiden i sin sin individualkollektiva radikalism. Och visst brinner den fortfarande!

 2. Tusen år i lappmarken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Tusen år i lappmarken.
  Cramér, Tomas

  Tacitus berättade om dem. Egil Skallagrimsson berättade om dem. Tusen och åter tusen dokument och berättelser vittnar om dem. Ändå är samernas historia ganska okänd för de flesta och omspunnen av många myter. Här punkteras många av dessa.

 3. Sápmi i ord och bild del I och II

  Klicka här för att läsa mer om tipset Sápmi i ord och bild del I och II.

  Litteraturen om samer är enorm. Litteratur av samer har det inte funnits lika mycket av. Här hörs samers egna röster, men också en stor och internationell samling skribenter.

 4. Stefans lilla gröna

  Klicka här för att läsa mer om tipset Stefans lilla gröna.
  Sundström, Stefan

  "En handbok i utanförskap" kallar Stefan Sundström sin odlarbok - som en känga mot samhällets överideologi där livets mening är att jobba så mycket som möjligt för att konsumera så mycket som möjligt.

 5. Antti Keksis kväde

  Klicka här för att läsa mer om tipset Antti Keksis kväde.
  Vikgren, David

  Det är inte mycket poesi som känns levande och fräsch efter mer än tre hundra år. Men Antti Keksis kväde läses ännu, ger upphov till nytolkningar och har format bilden av en hel landsända.

 6. Av samma blod

  Klicka här för att läsa mer om tipset Av samma blod.
  Olsson, Tobias

  Det behövs en riktigt spännande bok om vår tids smärtpunkter: migration, flyktingkris och extrema politiska ideologier. Nu finns den!

 7. Gutenberggalaxens nova

  Klicka här för att läsa mer om tipset Gutenberggalaxens nova.
  Burton, Nina

  En nova är en exploderande stjärna som kan ge ett oerhört starkt ljus. För 500 år sedan exploderade en litteraturens supernova och den kan upplysa oss än i dag.