Start för innehåll

Jag lät dig gå

Ibland har jag knappt tid att läsa. Men om boken jag läser är riktigt bra får den följa med mig överallt. Jag lät dig gå har bott i min väska och jag har stulit några minuter här och där så ofta jag bara kunnat.

Allt börjar med en tragedi. Jacob, fem år, blir påkörd alldeles utanför sitt hem och dör omedelbart i armarna på sin chockade mor. Bilföraren smiter från platsen. Polisen har inga spår och lyckas inte hitta föraren. Dagarna, veckorna, månaderna går. Det blir en kamp mot tiden att hinna lösa fallet innan alla resurser dras in.

Den här debutromanen är fängslande och välskriven med spänning på flera olika plan. Dels själva polisutredningen och jakten på bilföraren, dels de inblandade personernas relationer som allteftersom avslöjar hemligheter från det förflutna.

För att inte avslöja för mycket och förstöra de väl uppbyggda överraskningarna i intrigen vill jag inte berätta fler detaljer kring själva handlingen. Men det här är definitivt en bok som jag kommer att tipsa många biblioteksbesökare om när de vill ha något spännande att läsa.

Boken finns också som e-bok och e-ljudbok.

För dig med läsnedsättning finns boken som talbok Daisy, inläsare Helena Gripe. Läs mer om vem som får låna talböcker

Verksinformation

Utförlig titel:Jag lät dig gå /, Clare Mackintosh ; översättning: Mia Ghane
Originaltitel:
I let you go.
Originalspråk:Engelska
Medarbetare:
Förlag:Lind & Co
ISBN:9789174614817
Ämnesord:
Anmärkning:Första svenska upplaga 2016

CS Library-RSS

Fler tips från Hilkka

 1. Smak av norrsken - en matresa

  Klicka här för att läsa mer om tipset Smak av norrsken - en matresa.
  Ylipää, Björn

  Det här är en bok som passar alla, verkligen alla. Den är näst intill oumbärlig. En skön mix mellan biografi, berättelse, kokbok, fotografikonst. Eller som Björn Ylipää kallar det: Storytelling by food.

 2. Marken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Marken.
  Väyrynen, David

  Vi lever i den bästa av världar. Här på landet, i byn, i glesbygden, i norr. Marken är en varm, rak och ärlig hyllning till människorna och levnadssättet, till naturen i vår norra landsända.

 3. Hetta

  Klicka här för att läsa mer om tipset Hetta.
  Harper, Jane

  Skickligt skapar debutanten Jane Harper en laddad stämning redan i den korta prologen på den här mycket spännande thrillern.

 4. Burk-Curt

  Klicka här för att läsa mer om tipset Burk-Curt.
  Lundgren, Åke

  Alla samhällen och städer har sina utanförmänniskor, original. Vår profil i Gällivare/Malmberget hette Vicke. I Skellefteå fanns Burk-Curt. Han var en enstöring som dag ut och dag in cyklade runt i staden och samlade burkar.

 5. Rök

  Klicka här för att läsa mer om tipset Rök.
  Vyleta, Dan

  Den här boken lockade mig för den intressanta framsidan. Mina förväntningar infriades med råge, för vem kan motstå en Charles Dickens-berättelse med en Jules Verne-twist, typ?

 6. Pojken i bäcken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Pojken i bäcken.
  Alm, Lars

  Gruvstaden Kiruna i mitten på 1950-talet är inramningen för berättelsen om pojken Johan, åtta år. Det är en tuff uppväxt, med en pappa som super och lever rövare titt som tätt.

 7. Bokklubben vid livets slut

  Klicka här för att läsa mer om tipset Bokklubben vid livets slut.
  Schwalbe, Will

  Döden - förr eller senare tvingas vi alla att hantera det faktum att vi inte är odödliga varelser. Men flertalet av oss, inklusive jag själv, undviker helst att tala med nära och kära på allvar om just döden. Will Schwalbe är inte heller något…