Start för innehåll

Stora stygga räven

Gudarna skall veta att inte är lätt att vara mamma. Speciellt om man är räv.

Ännu mer speciellt om man är av hankön. Och ifall ens barn är kycklingar underlättar inte saken.  Speciellt med tanke på att deras största mål i livet är att ge sig ut i skogen och sparka ned vargen. Och han är stor och stygg. På riktigt.

Livet på landet

Den stora stygga räven är Benjamin Renners första serie-album. Han är också verksam som animatör vilket kan vara en förklaring till den perfekta tajmingen. Sida efter sida är fyllda med perfekt presenterade skämt. Ofta levererade på ett så nedtonad sätt att det är lätt att missa dem om man läser för fort. Men sak är säker: harar kan inte bara höja sarkastiskt på ögonbrynen. De kan också göra det på precis rätt ställe.

Jag måste erkänna det. Jag är kär. Men vem skulle kunna titta på Benjamin Renners fulsnyggt tecknande fabeldjur djupt i ögonen utan att bli förälskad. Om jag bara hade annat att livet på landet var så hysteriskt roligt så hade jag flyttat för länge sedan. Och det värsta är att jag inte kan välja vilken av djuren som är min favorit. Den stora stygga räven ligger i hård konkurens med den lakoniska vakthunden och en flock steroida hönor. För att inte tala om den där grisen.

Verksinformation

Utförlig titel:Stora stygga räven /, Benjamin Renner ; översättning: Lotta Riad
Originaltitel:
Le grand méchant renard.
Originalspråk:Franska
Medarbetare:
Förlag:Wibom Books
ISBN:9789198293517
Anmärkning:Första svenska upplaga 2016

CS Library-RSS

Fler tips från Magnus

 1. Stora stygga räven

  Klicka här för att läsa mer om tipset Stora stygga räven.
  Renner, Benjamin

  Gudarna skall veta att inte är lätt att vara mamma. Speciellt om man är räv.

 2. Mansfield Park

  Klicka här för att läsa mer om tipset Mansfield Park.
  Austen, Jane

  Att läsa Mansfield Park är som att titta på ett isflak som rämnar på grund av den belastning som läggs på. Eller så är det kanske mer som att iaktta en plexiglasskiva som tyngs ned tills den fjädrar tillbaka i slowmotion.

 3. Övertalning

  Klicka här för att läsa mer om tipset Övertalning.
  Austen, Jane

  Även om det sägs att kärleken besegrar allt så är frågan vad som händer när en person säger nej till kärleken? Speciellt med tanke på att det är andra gången som personen ifråga gör det.

 4. Förnuft och känsla

  Klicka här för att läsa mer om tipset Förnuft och känsla.
  Austen, Jane

  Två systrar. Två olika temperament. Två helt motsatta vägar till den stora kärleken. Skall den mötas med förnuft eller med känsla? Vad skulle du välja?

 5. Northanger Abbey

  Klicka här för att läsa mer om tipset Northanger Abbey.
  Austen, Jane

  En sak är säker. Det är inte nyttigt att läsa. Inte om man får tro Jane Austen. Men läsningen kan ha vissa positiva bi-effekter. Som att man blir gift.

 6. Emma

  Klicka här för att läsa mer om tipset Emma.
  Austen, Jane

  ”Emma Woodhouse kunde nog anses höra till de lyckligt lottade i livet. Hon var vacker, klok och gladlynt, kom från ett rikt och gott hem och hade trots att hon snart skulle fylla 21 inte drabbats av särskilt många sorger och bekymmer.”

 7. Stolthet och fördom

  Klicka här för att läsa mer om tipset Stolthet och fördom.
  Austen, Jane

  När Mrs Bennets främsta mål i livet är att gifta bort sina döttrar rikt så tycks Mr Bennets främsta mål i livet vara att undvika Mrs Bennet och de fem döttrarna så mycket som det går (möjligen favoritdottern Elizabeth undantagen).