Start för innehåll

Läslovspepp presenterar: Goodreads

Du är inbjuden till världens största bok-community!

Läslovspepp 2 Goodreads banner 

Slukhål för bokälskare

På Goodreads.com kan du hålla ordning på böcker du har läst eller vill läsa och sortera in dem i olika bokhyllor eller teman. Du kan få boktips från både vänner, främlingar och listor och även sätta upp ett årligt läsmål för dig själv där du kan hålla koll på hur många böcker du läser på ett år. Du kan också följa författare du gillar och se vad de läser, läsa deras bloggar eller ta chansen att ställa frågor till dem. Det finns bokquiz och bokklubbar och en avdelning för eget skrivande. Kort och gott – Goodreads.com är ett slukhål för bokälskare!

Böcker du älskar och hatar 

Det mesta på sidan är på engelska, men i ”Ung i Norrbotten” har vi skapat vårt eget hörn på sajten, och där pratar vi svenska.”Ung i Norrbotten” är till för dig som är mellan 13 till 25 år och älskar böcker. I gruppen är det fritt fram att boktipsa, varna för superdåliga böcker, diskutera böcker du älskar och hatar, eller bara slå dig ner en stund i Madam Puddifoots café och berätta om vilken musik du lyssnar på, vad du läser just nu eller något annat du känner för just här och nu.

Vi kan starta digitala bokklubbar där vi tillsammans pratar om en särskild bok, oavsett vilken kommun vi bor i. Gruppen är ett samarbete mellan biblioteken i Norrbotten och ett glatt gäng bibliotekarier och andra biblioteksanställda som jobbar med ungdomslitteratur finns i gruppen för att dela med sig av sina bästa tips.

Läslovstävling

Läslovstävling: vinn ett bokpaket med fem böcker! Det bästa av allt? Du väljer själv vilka! Vad behöver jag göra för att vinna ett bokpaket? Gå med i gruppen ”Ung i Norrbotten”. Starta en tråd där du delar med dig av ett boktips, eller starta en bokdiskussion. De tre mest tankeväckande boktipsen/bokdiskussionerna vinner. En jury av bibliotekarier utser vilka. Alla norrbottningar som är mellan 13 till 25 år kan vara med.  Du kan tävla fram till den 5 november. Vinnarna kontaktas via Goodreads.
 
”Ung i Norrbotten” hittar du här

 

CS Library-RSS

Tips från Ung i Norrbotten

 1. Om jag var din tjej (2016)

  Omslagsbild för Om jag var din tjej
CS Library-RSS
 1. Högt spel (2016)

  Omslagsbild för Högt spel

  Av: Bardugo, Leigh

  Språk: Svenska
  Klicka för att sätta betyg på Högt spel.
CS Library-RSS
 1. Tala är guld (2016)

  Omslagsbild för Tala är guld
  de sa allt till varann utom det allra viktigaste

  Av: McGovern, Cammie

  Språk: Svenska
  Klicka för att sätta betyg på Tala är guld.