Akademimorden

För dig som gillar ”snällare” deckare som inte är så rå - det här är en bok för dig! Visst mördas ett antal personer i boken, men stämningen och känslan är lite lagom spännande och mysig samtidigt. Om du dessutom gillar att läsa böcker med litterära anspelningar så får du det på köpet

Akademimorden är en svensk variant av Da Vinci-koden. Flera ledamöter i Svenska Akademien mördas. Allt är oerhört välplanerat och mördaren tycks gå upp i rök utan några som helst spår.

Claudia Rodriguez på riksmordkommissionen får på sin lott att lösa mordfallen och hon misstänker ganska snart att morden har någon slags koppling till nobelpriset i litteratur. Hon kontaktar då sitt ex, Leo Dorfman, som har ett antikvariat.  Men motsättningar inom poliskåren gör att Claudia fråntas fallet. Då fortsätter Claudia och Leo att utreda morden i alla fall.

Claudia är handlingskraftig, hon är rak och viker sig inte för någon medan Leo är urtypen för den slarviga bohemen och han verkligen älskar böcker. Böcker är hans liv! Hoppas att det kommer en uppföljare till den här boken snart!

Om du gillar spänning, äventyr, kluriga deckargåtor, litterära mysterier, intressanta karaktärer så måste du genast läsa Akademimorden!

Norstedts, 2013

Boken finns att läsa som e-bok och som talbok/DAISY. Läs mer om vem som får låna talböcker >>>

Audience:

Tags:

Review by: Webbredaktionen Friday, July 8, 2016