Amulett 1 : Stenväktaren

Med otroligt vackra biler och en spänande och magisk berättelse har Kibuishi skapat ett fängslande seriealbum, både för stora och små barn! Det finns fler delar i serien.

De är på väg hem till Emilys lillebror Navin när det händer. Mamma, pappa och dottern Emily råkar ut för en bilolycka, men det är bara mamman och Emily som överlever.

Två år senare flyttar den lilla familjen till ett hus som har varit i släktens ägo i flera hundra år. Redan från första stund inser Emily och brodern Navin att det är något märkligt med huset och dess första ägare, uppfinnaren Silas Marson. Familjens första natt i huset slutar i förtvivlan. De undersöker ett märkligt ljud i källaren när deras mamma plötsligt blir attackerad av ett monster. Trots att Emily och Navin försöker stoppa monstret försvinner det ner i mörkret med barnens mamma.

Emily och Navin följer förtivlat efter monstret och hamnar så småningom i ett annat hus, detta också byggt av Silas Marson, det visar sig att de kommer precis i tid innan den store uppfinnaren dör. Han lämnar huset, dess innehåll och den magiska amulettens krafter till Emily, och avtar henne ett löfte om att alltid lita på amuletten. Tillsammans med husets tjänare gör barnen sig redo för att rädda deras mamma och utforska den magiska världen Alledia.

Audience:

Tags:

Review by: Emma Sundström Friday, October 10, 2014