Anne Frank - Ett liv

Det här är en lättläst biografi om Anne Frank med fotografier och citat ur hennes dagbok.

Boken börjar med en kort historisk överblick av andra världskriget som började 1939 och pågick till 1945. En skrämmande läsning om Adolf Hitler och förföljelsen av flera miljoner judar.

På sin trettonårsdag får Anne Frank en dagbok som blir hennes bästa vän och förtrogna under de närmaste åren. Varje dag skriver hon om sina tankar, drömmar och om hur det är att bo i Gårdshuset. ”Jag hoppas kunna berätta allt för dig som jag inte kan berätta för någon annan. Och jag hoppas att du ska bli en tröst och ett stöd.” Dagboken blir viktig och allt som händer skrivs ner, både stora som små händelser.

Den 4 augusti 1944 kommer polisen och hittar gömstället, det är någon som har ringt och berättat. Dagboken blir kvar och tas om hand av en vän till familjen.

Efter gripandet hamnar familjen först i genomgångslägret Westerbork för att sedan slussar vidare till det stora utrotningslägret i Polen, Auschwitz. Efter kriget beslutar Anne Franks pappa att publicera dagboken och den blir känd över hela världen.

Boken finns att låna med både bok och CD. Du kan också låna och läsa den som e-bok.