Axel kör fast

Axel, en pigg liten pojke i knallgula galonisar, är ute och kör sin trehjuling. Men så fastnar han i leran! Vad gör han nu? Jo, han ropar på sin storasyster som får försöka dra loss honom med sin cykel. Men så fastnar även hon.

Nu har den moderna klassikern Axel kör fast äntligen kommit i nytryck. Den här boken utkom 1997, och har fullständigt lästs ”i bitar”. Historien går kortfattat ut på att större och större fordon krävs för att få loss Axels trehjuling ur leran. Till slut kommer Ulf med den stora lyftkranen och då händer det saker! Historien kan ses som en variant av den gamla sagan om pojken som inte ville gå i skolan.

Illustrationerna måste också nämnas. Illustratören Göran Uggla har verkligen lyckats fånga händelseförloppet med sina bilder. Han tar bara med det väsentliga och ändå känns bilderna så levande och riktiga.

Boken är lämplig för alla barn som fortfarande är i trehjulingsåldern och jag är säker på att den kommer att älskas i många år framåt. Min son kommer fortfarande ihåg händelseförloppet fast det är snart tio år sedan vi läste den.

 

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Friday, June 24, 2016