Beauty and the beast

Ta chansen att få tillbringa ett par timmar med en helt magisk film.

Nu finns den senaste versionen av Skönheten och odjuret att låna på biblioteket. Här får du den klassiska sagan om skönheten Belle och den till odjur förtrollade prinsen. I rollerna ser vi Emma Watson (Hermione i Harry Potter-filmerna) och Dan Stevens.

Belle bor i en liten stad med sin pappa, uppfinnaren. Hon känner att hon inte passar in med sin brinnande passion för böcker och läsning men gör så gott hon kan. Soldaten Gaston försöker fånga hennes intresse men hon avböjer.

En dag färdas Belles far till marknaden. På hemvägen hamnar han vilse och kommer, jagad av vargar, fram till ett slott mitt i skogen. Utanför slottet finns en rosenträdgård och när han plockar en ros för att ta med till Belle, dyker odjuret upp och tar honom tillfånga. Hemma dyker faderns häst upp och en oroad Belle rider ut. Hon lyckas hitta slottet och tar faderns plats som fånge hos odjuret. Det är till en början ett vresigt och surt odjur hon har att göra med men allteftersom tiden går blir de faktiskt vänner.

Mycket pampigt

I slottet finns också de förtrollade tjänarna till exempel mrs Potts och Chip (tekannan och den lilla tekoppen) och Clockworth (den gamla klockan). En stor del av filmens förtjänst ligger just i de magiska föremålen som jag hade stort nöje av.

Till filmen hör också ett antal pampiga sångnummer som känns igen från Disneys tecknade version av denna saga, men nog tycker jag att allt blivit lite häftigare i denna spelversion. Och vill du läsa denna klassiska saga finns det flera tryckta versioner.

 

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Monday, September 18, 2017