Coronainformation för Kalix bibliotek (uppdaterad 14/6)

Från och med måndag 14 juni öppnar vi upp biblioteksrummet. Antalet besökare i lokalen är begränsat till max 50 personer åt gången. För att undvika trängsel ser vi gärna att du håller dina ärenden korta.

Vi öppnar upp biblioteksrummet

Från och med måndag 14 juni öppnar vi upp biblioteksrummet. Antalet besökare i lokalen är begränsat till max 50 personer åt gången. För att undvika trängsel ser vi gärna att du håller dina ärenden korta.

Bibliotekets öppettider:
• Måndag - fredag klockan 10–17
• Lördag & söndag - STÄNGT

Två datorer finns tillgängliga för dig som behöver skriva ut något. Ett alternativ är att du mejlar det du vill skriva ut till biblioteket@kalix.se så skriver vi ut det åt dig. 

Du når oss via telefon, på 0923-65156, måndag till fredag mellan klockan 10 och 17.

Skaparummet kommer hållas stängt

Pysselboa, vårt fina skaparum, kommer under sommaren att hållas stängt. Den som vill kan, under bibliotekets ordinarie öppettider, boka rummet för eget pyssel i slutet sällskap. Ni får då vara ensamma i skaparummet och har fri tillgång till det pysselmaterial som finns där. 

Maxtid för bokning: 2 timmar

Antal: 1-4 personer (familj eller kompisar som normalt umgås)

Bibliotekets digitala tjänster

Våra digitala tjänster för böcker, tidningar och film kommer du åt hemifrån, dygnet runt:

  • Ladda ner appen Biblio för att läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker. Mer information om hur du går till väga finns här på bibblo.se.
  • För barn finns läsappen Bibblix där du kan ladda ner och läsa upp till 5 e-böcker per vecka. Mer information om Bibblix finns här på Bibblo under rubriken Våra tjänster.
  • Läs tidningar digitalt med tjänsten Pressreader. Mer information finns här på bibblo.se.
  • Se på strömmande film på cinesterna.com. Logga in med lånekortsnummer eller personnummer samt pinkod.

Konsthallen öppnar

Måndag 31 maj öppnar konsthallen igen. Konsthallen har samma öppettider som biblioteket, måndag - fredag klockan 10 - 17. Onservera att antalet besökare i konsthallen är begränsat till fem personer åt gången.

Vi är alla en del av samhället och måste göra vårt för att bidra till en minskad smittspridning av covid-19 och en minimerad exponering för alla som tillhör en riskgrupp. Kom ihåg att hålla avstånd och inte besöka biblioteket om du har sjukdomssymptom. Mer information om coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Tags:

Thursday, November 12, 2020