Start för innehåll

Bibliotek

I Norrbotten finns 45 folkbibliotek i 14 kommuner och två webbar: Bibblo.se och Polarbibblo.se. Tillsammans är vi Biblioteken i Norrbotten. Visst vet du att du kan låna här och lämna där!

 

Här hittar du våra bibliotek

Det hittar du även under Bibliotek i menyn ovan.

Här har vi samlat alla
45 bibliotek i Norrbotten!

 

Norrbottenskarta i orange

Låna här och lämna där

Med ett lånekort för hela länet kan du låna på folkbiblioteket i Pajala och lämna igen i Piteå. Eller hur det passar dig. Just nu.

Du kan även låna hem e-böcker direkt från Bibblo.se och reservera önskeboken så får du ett meddelande när den kommit till det bibliotek där du vill hämta den. Allt du behöver är ett lånekort med pinkod. Då öppnar sig skattkistan.

 

Vårt manifest

Biblioteket är en mötesplats för gamla och unga, fattiga och rika, lyckliga och olyckliga, sjuka och friska, noviser och pålästa, hip hopare och symfoniker, sagor och kunskap, mördare och offer, hundar och flodhästar, din egen kultur och andras kulturer, historia och framtid och mycket, mycket annat.

Allt detta är en liten del av bibliotekets stora erbjudande till dem som söker upplevelser, möten och en berikande paus i nuet. Alla får låna det mesta hos oss gratis eller till ett symboliskt belopp.

Vi som jobbar på biblioteket är alltid tillgängliga för att hjälpa till att göra livet mer innehållsrikt för norrbottningen. Tillsammans bidrar vi till att göra Norrbotten till en mer upplevelserik mötesplats att leva på.

 

 

 

 

CS Library-RSS

Norrbottensnytt från Bibblo tipsar

 1. Brytstycken

  Klicka här för att läsa mer om tipset Brytstycken.
  Säfve, Torbjörn

  En härligt otidsenlig diktsamling - tänker jag vid första läsningen av Torbjärn Säfves prosadikter. Ty Torbjörn Säfve står fast i tiden i sin sin individualkollektiva radikalism. Och visst brinner den fortfarande!

 2. Antti Keksis kväde

  Klicka här för att läsa mer om tipset Antti Keksis kväde.
  Vikgren, David

  Det är inte mycket poesi som känns levande och fräsch efter mer än tre hundra år. Men Antti Keksis kväde läses ännu, ger upphov till nytolkningar och har format bilden av en hel landsända.

 3. Tillsammans är vi olika

  Klicka här för att läsa mer om tipset Tillsammans är vi olika.

  ”Jag tror att man är så svensk som man känner sig. Om man inte kommer från Sverige men till exempel bor här så kan man ju ändå känna sig svensk.”

 4. Song for Mirka

  Klicka här för att läsa mer om tipset Song for Mirka.
  Siwek, Mirka

  Mitt i vinddraget från Norrbotten Big Bands blåsare står jag med min fiol och ska försöka hänga med dom riktiga proffsen. På sin amerikaklingande svenska förklarar orkesterledaren Tim Hagans att det nog ska gå alldeles utmärkt. Snart blir det åka…

 5. Gån: vandringar i Muddus och andra nordliga skogar

  Klicka här för att läsa mer om tipset Gån: vandringar i Muddus och andra nordliga skogar.
  Melin, Roger

  Dessa korta betraktelser med iakttagelser och tankar kring orörd natur och samspelet mellan människa och natur kan med fördel läsas långsamt.