Start för innehåll

Biblioteken i Norrbotten

Biblioteken i Norrbotten logga

Biblioteken i Norrbotten består av folkbiblioteken i 14 kommuner, som tillsammans har en gemensam katalog och två gemensamma webbplatser. Med ett och samma bibliotekskort kan du låna och lämna tillbaka på det folkbibliotek som passar dig bäst.  Finns inte det du vill låna på ditt lokala bibliotek kan du reservera det från något annat bibliotek och hämta på det bibliotek du själv väljer.

Gemensam webbplatser

Tillsammans erbjuder Biblioteken i Norrbotten ett brett utbud av tjänster. På Bibblo.se kan du söka efter böcker och andra medier, se på vilka bibliotek de finns inne på och ställa dig i kö om de är utlånade. Du kan låna om det du har hemma. På Bibblo.se kan du också utforska alla de spännande tjänster och möjligheter som folkbiblioteken har att erbjuda.

Polarbibblo.se är Biblioteken i Norrbottens gemensamma barnwebb. Här får barnen göra sin röst hörd genom att skicka in teckningar och skriva berättelser, dikter och boktips, bland mycket annat. Allt material som barnen skickar in hanteras av bibliotekspersonal innan det publiceras.

Vi gör mer tillsammans

Biblioteken i Norrbotten har mer än en katalog gemensamt. Varje år gör vi mer för dig, utöver att tillhandahålla läslust och läsupplevelser. På folkbibliotek runt om i länet kan du titta på utställningar, lyssna på föreläsningar, träffa nya människor eller gamla bekantskaper på handarbets-, trädgårds- eller språkcaféer, pyssla med barn och barnbarn och gå på sagostunder för barn i olika åldrar. Det är bara en bråkdel av allt vi erbjuder dig och alla andra i Norrbotten. Följ med i vad som händer både på ditt lokala bibliotek och i länet i stort här på Bibblo.se.

Vårt manifest

Biblioteket är en mötesplats för gamla och unga, fattiga och rika, lyckliga och olyckliga, sjuka och friska, noviser och pålästa, hip hopare och symfoniker, sagor och kunskap, mördare och offer, hundar och flodhästar, din egen kultur och andras kulturer, historia och framtid och mycket, mycket annat.

Allt detta är en liten del av bibliotekets stora erbjudande till dem som söker upplevelser, möten och en berikande paus i nuet. Alla får låna det mesta hos oss gratis eller till ett symboliskt belopp.

Vi som jobbar på biblioteket är alltid tillgängliga för att hjälpa till att göra livet mer innehållsrikt för norrbottningen. Tillsammans bidrar vi till att göra Norrbotten till en mer upplevelserik mötesplats att leva på.

Kontakt

Bibblo.se ägs och drivs gemensamt av Regionbibliotek Norrbotten och folkbiblioteken i Norrbotten.

För frågor om webbplatsen kontakta redaktion@bibblo.se

Frågor gällande lån, omlån och reservationer kontakta ditt lokala bibliotek >>>