Biotika

7 miljarder människor på jordklotet och vi blir allt flera. Kan detta verkligen hålla i längden?

Det finns en allt större skräck för att allting runtomkring oss ska kollapsa. Beskrivningarna kan innehålla allt ifrån realistiska inslag som energikris, hungersnöd och pest till mer fantasifulla som zombies, invasion från rymden och rovdjur (likt vampyrer) som livnär sig på människor.

KG Johanssons Biotika ställer sig mittemellan dessa två. Han vänder dagens förhoppningar på nanoteknologins välsignelser att bota sjukdomar till sin motsats. Det blir en historia som inte är till för den kräsmagade eller pryde där själva livet smittats och omvandlat till något som är allt mellan zombiedeformation, amöbablobbar, svärmande insekter och japanska tentakelmardrömmar.

Detta är berättelsen ur en överlevandes synvinkel som ser hur allt förvandlas.

 

Fler tips från Kristian

 1. Artemis

  By: Weir, Andy Review by: Kristian Priemel

  Måndamm är livsfarligt, och att leva på månen är – ja, just det: livsfarligt. Men den verkliga faran är människan själv.

 2. Det mörka nätet

  By: Bartlett, Jamie Review by: Kristian Priemel

  Har du hört om de anonyma som lägger ut sitt hat på nätet? Eller nätet som en kittel av troll, hackers och befängda diskussionsgrupper? Att det är en tummelplats för droghandel och pornografi?

 3. Var femte invånare är en häst

  By: Rune, David Review by: Kristian Priemel

  ”Arvika – kommunen med stake”, ”Fagersta – här får du livstid”, ”Jag är tokig i Säter”, ”Åmål – alltid nåt” och ”Vingåker – en promille kan inte ha fel”

 4. Mörkrets furste

  By: Lundwall, Sam J Review by: Kristian Priemel

  En fantasyroman om brott, kärlek, katastrofer och krig. Utspelas i ett slags alternativt tidigt 1900-tal där ångbilar puttrar runt på vägarna

 5. Kim Philby, mästerspionen

  By: Borovik, Genrich Review by: Kristian Priemel

  James Bond, en fiktiv figur i den brittiska underrättelsetjänsten med rätt att döda gjorde filmdebut 1962. En epok av actionladdade filmer där världens fortbestånd oftast stod på spel följde ända in i våra dagar.

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Kristian Priemel Saturday, April 2, 2016