Biotika

7 miljarder människor på jordklotet och vi blir allt flera. Kan detta verkligen hålla i längden?

Det finns en allt större skräck för att allting runtomkring oss ska kollapsa. Beskrivningarna kan innehålla allt ifrån realistiska inslag som energikris, hungersnöd och pest till mer fantasifulla som zombies, invasion från rymden och rovdjur (likt vampyrer) som livnär sig på människor.

KG Johanssons Biotika ställer sig mittemellan dessa två. Han vänder dagens förhoppningar på nanoteknologins välsignelser att bota sjukdomar till sin motsats. Det blir en historia som inte är till för den kräsmagade eller pryde där själva livet smittats och omvandlat till något som är allt mellan zombiedeformation, amöbablobbar, svärmande insekter och japanska tentakelmardrömmar.

Detta är berättelsen ur en överlevandes synvinkel som ser hur allt förvandlas.

 

Fler tips från Kristian

 1. Fred Åkerström, ingenstans fri som en fågel

  By: Mosskin, Peter Review by: Kristian Priemel

  Det är egentligen bara en person som kunnat framföra Bellmans ”Solen glimmar blank och trind…” alla 21 verser och hålla intresset uppe.

 2. Ubik

  By: Dick, Philip K Review by: Kristian Priemel

  Vad är jaget? Vad är ett medvetande? Går allt detta att manipulera? Vad händer med den så kallade fria viljan? Och vad är en människa egentligen?

 3. Utsuddade spår

  By: Mishʿani, Deror Review by: Kristian Priemel

  ”Vet ni varför det inte skrivs några detektivromaner på hebreiska?”

 4. Jan Guillou - utifrån

  By: Frigyes, Paul Review by: Kristian Priemel

  Inleder man, vad så många hade kallat ett kamikazeprojekt, är det givetvis idiotiskt att förvånas över att man landar med en krasch.

 5. 55+

  By: Berggren, Mats Review by: Kristian Priemel

  ”Under en kort period i tjugoårsåldern kände jag en frihet i att alla vägar var öppna. Är det så för oss alla, oavsett när vi växer upp? Kände pappa likadant åren efter kriget? Hur är det för Lisa?”

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Kristian Priemel Saturday, April 2, 2016