Bli en mästare på Among us

Kliv ombord på ett rymdskepp där minst en i besättningen är en bedragare! Kanske är det du själv? Den här handboken ger dig massor av goda tips på hur du blir bättre både på att spela som crewmate (besättningsmedlem) eller impostor (bedragare).

Vad är Among us?

Among us är ett multiplayerspel skapat av det amerikanska spelbolaget InnerSloth. Det blev tokpopulärt i slutet av 2020, när många kända youtubers och Twitch-streamers spelade det.

 Reglerna

Spelidén är enkel: Du spelar i grupp online med dina kompisar eller med spelare från hela världen. En eller flera blir slumpmässigt utvald till impostor. Impostorns uppdrag är att sabotera skeppet och ta kål på de övriga i besättningen. Crewmates ska utföra uppdrag och försöka avslöja impostorn. Vem som helst som ser något misstänkt kan kalla till nödmöte och utröstning. Deltagarna diskuterar i chatten om vem som är bedragaren och den som får flest röster spejsas. Om besättningen lyckas göra sig av med impostorn vinner de. Annars fortsätter spelet tills impostorn antingen avslöjas eller är den sista som är kvar. Om impostorn klarar sig ända till slutet har hen vunnit!

Slipa dina skills

Som crewmate handlar det om att samarbeta, kolla övervakningskameror och passa ryggen!

Som nybörjare kan det här spelet först kännas lite rörigt. Den här boken berättar på ett enkelt sätt hur det funkar: första halvan förklarar spelet, ger dig tips på hur du spelar som crewmate och du kan studera kartorna till The Shield, Mira HQ och Polus. Du får lära dig strategier för överlevnad och hur du löser uppdrag.

Andra delen av boken ger tips till impostorn. Här får du lära dig att utföra fejkuppdrag, sabotera skeppet och att smälta in under röstningarna för att slippa bli avslöjad.

Shhhhh!  Spelet kan börja!

Fler tips från Annika

 1. Super Mario Adventures

  By: Takemura, Kentaro Review by: Annika Riekkola

  Super Mario är ett av väldens mest tidlösa spel. Oavsett om du är ett inbitet fan eller en nybliven spelare så lär du gilla denna fartfyllda mangaserie med de rörmockande bröderna Mario och Luigi från Nintendo!

 2. Koll på AI

  By: Allerup, Jesper Review by: Annika Riekkola

  Har du hört talas om artificiell intelligens? Du tycker att det låter coolt, men vet inte riktigt vad det är? Då ska du läsa Koll på AI, en lättläst bok för lite äldre barn och ungdomar!

 3. Life is strange

  By: Vieceli, Emma Review by: Annika Riekkola

  *Bae or Bay? Frågan som delar LIS-fans över hela världen!

Audience:

Tags:

Review by: Annika Riekkola Monday, September 27, 2021