Bokfestivalernas vecka!

- digitalt och analogt i skön förening

Kiruna Bokfestival

Vi som älskar böcker och läsning har verkligen en härlig vecka framför oss.  Kiruna Bokfestival bjuder på digital bokmässa via Facebooksidorna Kiruna Bokfestival och Kiruna Stadsbibliotek. Verkligen lyxigt att många kan ta del av mängder med spännande, lokala författare utan att lämna sin sköna läsfåtölj. 

Vi får ge oss till tåls ett år till innan vi kan mötas fysiskt igen på kanske världens mysigaste bokfestival. Glädjande är att bokfestivalen Ung genomförs på ett smittsäkert sätt för Kirunas barn och ungdomar via skolorna. Men helt utan författarsamtal blir de vuxna inte, eftersom Kiruna stadsbiblioteks nya satsning "Biblioteket presenterar" drar igång denna vecka!

Bok & Bild

När mörkret och slasket just anlänt i Luleå, då kommer Bok & Bild och lyser upp tillvaron. Det här är festivalen för alla litteratur och konstälskare – där årets tema är Röstens kraft! Nästan en hel vecka fylld av föreläsningar, författarsamtal, prisutdelningar och mycket mer.  Åsa Larsson, Malmfältens Rockklubb, och Stina Wolter är där, visst är du det också?

Hela programmet och all information hittar du här

Tyvärr blir det inget mässområde i Kulturens Hus denna gång, men för den som tycker att en bokfestival utan mässområde inte är något att ha, så kan vi tipsa om förlaget Ordfirman som kommer att ha bokbord och mingel i Åhléns foaje mitt emot Kulturens Hus. Tider och mer information om det hittar du här.

Tags:

Written by: Webbredaktionen Monday, October 18, 2021