Bortom kontroll

En spännande deckare med många olika karaktärer att hålla reda på i en härlig skånsk omgivning där O-ringen precis går av stapeln. Handlingen r mersmak, hoppas Karolina Orrhede fortsätter skriva om otäckheter i Skåne.

Kaiyo, Nina och Anton har tagit över GAD, ett företag som tillverkar gasbilar. Nytt namn på företaget blir Kanian. Det är fortfarande inte klart med all finansiering och när Andreas Frankin och Kristoffer de Coyette går in med pengar verkar allt falla på plats. Man har dessutom en okänd asiatisk medfinansiär som vill hoppa på tåget. Den nya styrelsen är en brokig samling människor och redan på första styrelsemötet blir stämningen hätsk och hårda ord kastas vilt omkring.

Orienteringstävlingen O-ringen går just av stapeln denna varma sommar och Kanians styrelse är involverad på många sätt, bland annat som prisutdelare.

Kristoffer är Ninas bror som hon inte träffat på många år eftersom deras föräldrar tog med sej Kristoffer och flyttade till Spanien. Nina blev kvar med sin farmor Märta.

När Andreas och en till i styrelsen hittas mördade börjar en mörk familjehistoria rullas upp. Vi får följa Märta under hennes uppväxt i arbetarfamilj i Råå samtidigt som nutidens händelser blir obehagligare och obehagligare allt eftersom och varför ropar de japanska deltagarna i O-ringen "stolen baby, stolen baby" när de ser Kaiyo? Varför smyger så många omkring på vinden ovanför brygghuset?

Många frågor och som tur är får man svar på alla till slut.

Jomiax, 2015

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Wednesday, August 17, 2016