Coronainformation Boden

Ändrade öppettider, inställda arrangemang m.m. (Uppdaterat 21/8)

Uppdatering 2020-08-21

I år har vi kortare öppettider är vanligt, men vi har istället utökat våra telefontider. Från 17 augusti gäller dessa tider:

Öppet: måndag - fredag kl 12-18
Telefon: måndag - fredag kl 10-18 

Om du behöver hjälp med ett längre ärende, till exempel beställning av Take-away, rekommenderar vi att du ringer oss mellan 10 och 12. Det går förstås även bra att mejla till oss på biblioteket@boden.se – vi strävar efter att du alltid ska få svar inom 24 timmar på vardagar.  


Vi är alla en del av samhället och måste göra vårt för att bidra till en minskad smittspridning av Coronaviruset (covid-19) och en minimerad exponering för alla som tillhör en riskgrupp. Därför har vi nu tagit till några olika åtgärder.

Vi har ändrade öppettider på biblioteket. Från och med måndag den 17 augusti, har vi öppet måndag-fredag 12-18. Ett bokinkast finns på den rosa väggen intill biblioteket och det kommer att vara öppet hela tiden under Enter Gallerias öppettider. Om du hellre vill lämna tillbaka dina böcker där (även under våra öppettider) går det bra.

Vi tar paus från arrangemang. Tills vidare anordnar vi inga föreläsningar, författarbesök, boktipsfrukostar eller annat. Detta gäller även lovaktiviteter och öppna arrangemang för barn.

Vi ber er också att inte besöka oss om ni har symptom på influensa eller covid-19 (feber, hosta, snuva, muskelvärk, huvudvärk, andningsbesvär etc.). Be någon som är frisk att hämta dina reservationer eller låna/lämna dina böcker (glöm inte att skicka med ditt lånekort/ID-kort). Om du vill göra ett omlån på böcker du har hemma kan du även ringa (tel. 0921-62480) eller skicka e-post till oss (biblioteket@boden.se). Våra telefontider kommer att vara 10-18 under vardagar.

Vi kommer att vara generösare än vanligt med förseningsavgifter och max antal omlån, undantaget reserverade böcker och fjärrlån. Vi påminner också om att du kan låna 3 e-böcker/e-ljudböcker i månaden här på vår hemsida eller i appen Biblio.

När du besöker oss ber vi dig att inte korsa golvmarkeringarna vid utlånings- och informationsdisken. De är ditsatta för att bevara ett säkert avstånd mellan låntagare och personal. För både er och vår skull. Vi ber er också att hålla avstånd från varandra inne i biblioteket. För att minska smittspridning, tänk också på att hosta och nysa i armvecket, samt att tvätta händerna med tvål och vatten ofta.

Mer information om coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens hemsida

Här finns även information på många olika språk

Nya öppettider

 1. Sep 13
  Sunday
  1. Closed
 2. Sep 14
  Monday
  1. 12:00-18:00
 3. Sep 15
  Tuesday
  1. 12:00-18:00
 4. Sep 16
  Wednesday
  1. 12:00-18:00
 5. Sep 17
  Thursday
  1. 12:00-18:00
 6. Sep 18
  Friday
  1. 12:00-18:00
 7. Sep 19
  Saturday
  1. Closed
 1. Bibblan Take-away

  News

  Så här kan du lura viruset och ta del av bibliotekets resurser utan att utsätta dig själv eller andra för smittorisk.

 2. E-böcker

  Content page

  Vill du läsa en bok på din surfplatta eller smarta telefon? Biblioteken i Norrbotten har ett stort utbud av e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökrutan.

 3. E-ljudböcker

  Content page

  Vill du lyssna på en e-bok? Här har vi samlat några listor som vi hoppas ska ge dig inspiration. Söker du en speciell titel eller författare så kan du använda sökrutan.

 4. Pressreader

  Content page

  Läs tidningar digitalt med ditt bibliotekskort!