Coronainformation Boden uppdaterad 22/7

Stadsbiblioteket öppet för korta ärenden.

Korta besök 

Stadsbiblioteket är nu öppet för besök. Vi vill dock poängtera att vi fortfarande inte är någon mötesplats. Vi uppmanar er att hålla era besök så korta som möjligt. Kom gärna förberedda så att alla ärenden kan skötas snabbt och smidigt. Av denna anledning har vi få sittplatser i biblioteket och även kojan på barnavdelningen är stängd. 

Nu finns det fler datorer att nyttja i lokalen. Snabbdatorn vid entrén används för utskrifter medan de nere vid studieavdelningen är till för lite längre ärenden. 

Dagstidningarna finns utanför biblioteket innan öppning, från ca kl 10 på vardagar och det går fortfarande att låna hem även det senaste numret av våra tidskrifter.  

Förseningsavgifterna är borttagna och omlån kan göras 5 gånger, om boken inte är reserverad. 

Öppettider och telefontider

Vi har kortare öppettider i biblioteket, men du kan nå oss på telefon som vanligt under vardagar. Fram till 22 augusti gäller dessa tider: 

Öppet: måndag, onsdag fredag kl 12-16 tisdag och torsdag kl 14-18
Telefon: måndag, onsdag fredag kl 12-16 tisdag och torsdag kl 12-18 

Om du behöver hjälp med ett längre ärende, till exempel beställning av Take-away, rekommenderar vi att du ringer oss mellan 12 - 14. Det går förstås även bra att mejla till oss på biblioteket@boden.se – vi strävar efter att du alltid ska få svar inom 24 timmar på vardagar.   

Undvik trängsel

Vi hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt att undvika trängsel på de platser där det kan uppstå kö, som vid informations- och lånedisken. Du hämtar själv ut dina reservationer som åter igen finns placerade ute i biblioteket, och du får gärna använda självutlåningsmaskinerna. 

Ett bokinkast finns på den rosa väggen intill biblioteket och det kommer att vara öppet hela tiden under Enter Gallerias öppettider. Om du hellre vill lämna tillbaka dina böcker där (även under våra öppettider) går det bra. 

Boktips 

 • Behöver du hjälp med att hitta något att läsa kan du använda vår Take-away tjänst. Kontakta oss på biblioteket@boden.se eller på telefon 0921-62480 så hjälper vi dig att förbereda en kasse som du kan hämta ut.

   
 • Vill du ha hjälp att hitta barn- och ungdomsböcker kan du beställa en take-away till barn. Hör av dig till barnbibliotekarierna på biblioteket-barn@boden.se eller på telefon till 0921-62476 så hjälper vi dig. 


Gemensamt ansvar

Vi är alla en del av samhället och måste göra vårt för att bidra till en minskad smittspridning av Coronaviruset (covid-19) och en minimerad exponering för alla som tillhör en riskgrupp. 

Vi ber er att inte besöka oss om ni har symptom på influensa eller covid-19 (feber, hosta, snuva, muskelvärk, huvudvärk, andningsbesvär etc.). Be någon som är frisk att hämta dina reservationer eller låna/lämna dina böcker (glöm inte att skicka med ditt lånekort/ID-kort). Om du vill göra ett omlån på böcker du har hemma kan du även ringa (tel. 0921-62480) eller skicka e-post till oss (biblioteket@boden.se).

Mer information om coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens hemsida

Här finns även information på många olika språk

Nya öppettider

 1. Aug 01
  Sunday
  1. Closed
 2. Aug 02
  Monday
  1. 12:00-16:00
 3. Aug 03
  Tuesday
  1. 14:00-18:00
 4. Aug 04
  Wednesday
  1. 12:00-16:00
 5. Aug 05
  Thursday
  1. 14:00-18:00
 6. Aug 06
  Friday
  1. 12:00-16:00
 7. Aug 07
  Saturday
  1. Closed
 1. E-böcker

  Content page

  Biblioteken i Norrbotten har ett stort utbud av e-böcker. I appen Biblio kan du söka, låna, läsa och lyssna på e-böcker. Finns där appar finns.

 2. E-ljudböcker

  Content page

  Biblioteken i Norrbotten har ett stort utbud av e-böcker. I appen Biblio kan du söka, låna, läsa och lyssna på e-böcker. Finns där appar finns.

 3. Pressreader

  Content page

  Läs tidningar digitalt med ditt bibliotekskort!

 4. Bibblan Take-away

  News

  Beställ en färdigpackad kasse med böcker att hämta på biblioteket.