Coronainformation Boden uppdaterad 8/1

Stadsbiblioteket öppnar igen med begränsningar från och med den 11 januari.

Korta besök

Stadsbiblioteket öppnar igen med begränsningar från och med den 11 januari. Vi uppmanar er att när ni besöker oss komma förberedda så att alla ärenden kan skötas snabbt och smidigt. Om du har möjlighet, reservera gärna de böcker du önskar via Bibblo.se innan du besöker oss. Vi gör så gott vi kan för att erbjuda dig service över disk, bakom plexiglas. När du kommer till biblioteket följer du anvisningar fram till utlåningsdisken. Där sker samtliga ärenden då resten av biblioteket är avstängt.

Förseningsavgifterna är borttagna och omlån kan göras 5 gånger, om boken inte är reserverad. Under januari månad utökas antalet e-lån till 4 lån per kalendermånad så vi hänvisar i första hand till användande av våra digitala tjänster.

 Det här kan vi hjälpa dig med

 • Vi kan hjälpa dig att få ut dina reservationer, kopiera och i vissa fall skriva ut*.

 • Vi kan hämta böcker till dig i biblioteket men kom gärna förberedd med vilka böcker du vill låna.

 • Behöver du hjälp med att hitta något att läsa hänvisar vi dig till vår Take-away tjänst. Kontakta oss på biblioteket@boden.se eller på telefon 0921-62480 så hjälper vi dig att förbereda en kasse som du kan hämta ut.

 • Vill du ha hjälp att hitta barn- och ungdomsböcker kan du antingen beställa en Överraskningskasse eller höra av dig till barnbibliotekarierna på biblioteket-barn@boden.se eller på telefon till 0921-62476 så hjälper vi dig.

Öppettider och telefontider

Vi har kortare öppettider i biblioteket, men du kan nå oss på telefon som vanligt under vardagar. Från och med måndag 11 januari gäller dessa tider:

Öppet: måndag - fredag kl 12-18
Telefon: måndag - fredag kl 10-18 

Om du behöver hjälp med ett längre ärende, till exempel beställning av Take-away, rekommenderar vi att du ringer oss mellan 10 och 12. Det går förstås även bra att mejla till oss på biblioteket@boden.se – vi strävar efter att du alltid ska få svar inom 24 timmar på vardagar.  

Återlämning av medier i bokinkastet

Ett bokinkast finns på den rosa väggen intill biblioteket och det kommer att vara öppet hela tiden under Enter Gallerias öppettider. Om du hellre vill lämna tillbaka dina böcker där (även under våra öppettider) går det bra.

Gemensamt ansvar

Vi är alla en del av samhället och måste göra vårt för att bidra till en minskad smittspridning av Coronaviruset (covid-19) och en minimerad exponering för alla som tillhör en riskgrupp. 

Vi ber er att inte besöka oss om ni har symptom på influensa eller covid-19 (feber, hosta, snuva, muskelvärk, huvudvärk, andningsbesvär etc.). Be någon som är frisk att hämta dina reservationer eller låna/lämna dina böcker (glöm inte att skicka med ditt lånekort/ID-kort). Om du vill göra ett omlån på böcker du har hemma kan du även ringa (tel. 0921-62480) eller skicka e-post till oss (biblioteket@boden.se).

Mer information om coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens hemsida

Här finns även information på många olika språk


*Vi kan endast skriva ut sådant som du kan skicka till oss på mejl, eller till exempel blanketter vi kan söka fram på internet. Vi kan tyvärr inte skriva ut sådant som bankutdrag eller annat som kräver inloggning och hantering av personuppgifter. Vi kan heller inte tillhandahålla dator för egen utskrift.

Nya öppettider

 1. Apr 18
  Sunday
  1. Closed
 2. Apr 19
  Monday
  1. 12:00-18:00
 3. Apr 20
  Tuesday
  1. 12:00-18:00
 4. Apr 21
  Wednesday
  1. 12:00-18:00
 5. Apr 22
  Thursday
  1. 12:00-18:00
 6. Apr 23
  Friday
  1. 12:00-18:00
 7. Apr 24
  Saturday
  1. Closed
 1. E-böcker

  Content page

  Vill du läsa en bok på din surfplatta eller smarta telefon? Biblioteken i Norrbotten har ett stort utbud av e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökrutan.

 2. E-ljudböcker

  Content page

  Vill du lyssna på en e-bok? Här har vi samlat några listor som vi hoppas ska ge dig inspiration. Söker du en speciell titel eller författare så kan du använda sökrutan.

 3. Pressreader

  Content page

  Läs tidningar digitalt med ditt bibliotekskort!

 4. Bibblan Take-away

  News

  Beställ en färdigpackad kasse med böcker att hämta på biblioteket.