Dödligt arv

Ett oväntat arv, en uttråkad hemmafru och Franska Rivieran är ingredienser i detta mysterium med starka Agatha Christie-vibbar.

Vi är i London, året är 1948. Eve Forrester, en hemmafru fast i ett kärlekslöst äktenskap utan barn, sitter och stirrar ut på regnet. Posten kommer och avbryter hennes tristess. Bland de vanliga breven hittar Eve ett brev från en advokat med besked om att hon har fått ett arv från en välbärgad mystisk främling. Hon ska infinna sig på ett advokatkontor i London för ytterligare information. Eves man tror det är bluff och båg men de bokar en tid för att gå dit. 

För att få sitt arv och veta mer måste Eve resa ner till Franska Rivieran. Resa och hotell betalas genom den mystiske främlingen. Hennes man kan inte lämna sitt företag och undrar om det är en så bra idé att åka. Men Eve känner att hon vill få veta mer och att hon behöver ett äventyr. Hon tar tåget och reser själv ner för att få svar på sina frågor. Planen är att åka dit och få informationen och snabbt åka hem till London igen. 

Filmisk berättelse

Arvet visar sig bestå av en del av en underbar rosa villa med fantastisk utsikt över medelhavet. Allt känns som en dröm som går i uppfyllelse. Eve reser från gråtrista efterkrigets London till soliga färgglada Rivieran. Men visst ska hon sälja och åka hem till sin man?  

Men när Eve minglar med filmstjärnor och författare på glamorösa fester börjar obehagliga saker hända. Mörka familjehemligheter avslöjas när hon vill gå till botten med det oväntade arvet och varför denna okända människa ville ge henne något.  

Det här är en väldigt spännande och filmisk berättelse med bra driv. Den kan även väcka reslusten. För vem kan säga nej till en trip till Rivieran. 

För dig med läsnedsättning finns Dödligt arv att låna på Legimus.

Fler tips från Julia

 1. Where the Crawdads Sing

  By: Owens, Delia Review by: Julia Åhl Kunto

  A mysterious death, an abandoned child and the wild, beautiful and harsh marshland are some of the ingredients of this gripping novel.

 2. Under tiden

  By: Forshed, Pelle Review by: Julia Åhl Kunto

  Vad händer med familj och grannar när någon försvinner spårlöst i ett vanligt villaområde?

 3. Svartstilla

  By: Skogstad, Susanne Review by: Julia Åhl Kunto

  En mörk och poetisk skildring av en människa i djup sorg.

 4. Vinternoveller

  By: Rishøi, Ingvild H Review by: Julia Åhl Kunto

  “Tredje gången du hamnar under ytan drunknar du.”

 5. Actress

  By: Enright, Anne Review by: Julia Åhl Kunto

  Why did her mother go mad?

Audience:

Tags:

Review by: Julia Åhl Kunto Wednesday, April 8, 2020