Dödligt arv

Ett oväntat arv, en uttråkad hemmafru och Franska Rivieran är ingredienser i detta mysterium med starka Agatha Christie-vibbar.

Vi är i London, året är 1948. Eve Forrester, en hemmafru fast i ett kärlekslöst äktenskap utan barn, sitter och stirrar ut på regnet. Posten kommer och avbryter hennes tristess. Bland de vanliga breven hittar Eve ett brev från en advokat med besked om att hon har fått ett arv från en välbärgad mystisk främling. Hon ska infinna sig på ett advokatkontor i London för ytterligare information. Eves man tror det är bluff och båg men de bokar en tid för att gå dit. 

För att få sitt arv och veta mer måste Eve resa ner till Franska Rivieran. Resa och hotell betalas genom den mystiske främlingen. Hennes man kan inte lämna sitt företag och undrar om det är en så bra idé att åka. Men Eve känner att hon vill få veta mer och att hon behöver ett äventyr. Hon tar tåget och reser själv ner för att få svar på sina frågor. Planen är att åka dit och få informationen och snabbt åka hem till London igen. 

Filmisk berättelse

Arvet visar sig bestå av en del av en underbar rosa villa med fantastisk utsikt över medelhavet. Allt känns som en dröm som går i uppfyllelse. Eve reser från gråtrista efterkrigets London till soliga färgglada Rivieran. Men visst ska hon sälja och åka hem till sin man?  

Men när Eve minglar med filmstjärnor och författare på glamorösa fester börjar obehagliga saker hända. Mörka familjehemligheter avslöjas när hon vill gå till botten med det oväntade arvet och varför denna okända människa ville ge henne något.  

Det här är en väldigt spännande och filmisk berättelse med bra driv. Den kan även väcka reslusten. För vem kan säga nej till en trip till Rivieran. 

För dig med läsnedsättning finns Dödligt arv att låna på Legimus.

Fler tips från Julia

 1. Fates and Furies

  By: Groff, Lauren Review by: Julia Åhl Kunto

  An Intense, gripping story about two complex characters and their lives and marriage.

 2. Heros hundra nätter

  By: Greenberg, Isabel Review by: Julia Åhl Kunto

  En grafisk roman om makt, kärlek och berättandets kraft.

 3. Dödligt arv

  By: Rhys, Rachel Review by: Julia Åhl Kunto

  Ett oväntat arv, en uttråkad hemmafru och Franska Rivieran är ingredienser i detta mysterium med starka Agatha Christie-vibbar.

Audience:

Tags:

Review by: Julia Åhl Kunto Wednesday, April 8, 2020