Den poetiska hunden

En ny favoritförfattare för mig! Tomas Arvidsson skriver sina deckare utan våld men med en massa humor och klurigheter istället.

Vi får följa John F Gary Svenne Mattsson och Kennet Lind, två yrkesförbrytare som numera i princip är helt vita. Det här är en svindlande historia med ett frimärke, några tavlor och en hund i huvudrollerna.
 
Svenne har bildat en stiftelse som ska hjälpa barn till internerade att få ett drägligt ekonomiskt liv. Denna stiftelse behöver ständigt påfyllning och nu har Svenne en plan för att göra tidernas konstkupp som ska ge välbehövliga miljoner. Till detta behöver han hjälp av vännen Kennet Lind. Kennet driver en frimärksbutik i Kalmar, en butik som går allt annat än bra. En dag dyker en vessleliknande man upp med en frimärkssamling där ett ytterst ovanligt frimärke ingår. Den vessleliknande mannen har också en hund, en varghund som heter Ulf eller Leo, beroende på vem som kallar på honom.
 
Ulf/Leo kommer att spela en avgörande roll i upplösningen av detta drama. Med hjälp av Kennets far utförs denna välplanerade konstkupp och allt är frid och fröjd.
 
Eller?
 
Om det inte hade varit för den intelligenta före detta polisen och numera försäkringsagenten Karolina Jonsson. Hon ligger nämligen om inte steget före så i alla fall jämsides med dessa två i princip helvita yrkesförbrytare.
 
En fantastiskt rolig och klurig deckare som jag hoppas många kommer att njuta av!

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, October 13, 2014