Det är något som inte stämmer

Det här är något så ovanligt som en skönlitterär skilsmässobok med handlingen förlagd till Stockholm och Sareks fjällvärld.

Petra, en hyllad författare, flyger till Gällivare för att under tre veckor ta jobb som vikarierande stugvärd i Sareks nationalpark. Tanken är att hon under den tiden ska komma igång med sin nya bok.

Snart får man veta att hon just genomgår en skilsmässa från maken Anders, TV-personlighet, vilken lämnat henne för en annan kvinna.  Under vistelsen i fjällvärlden vill Petra komma över skilsmässan samtidigt som hon tänker skriva en bok om den.

Det här är en bok där man inte kan låta bli att undra över hur mycket som Martina plockat från sitt egna liv. Ingen har väl undgått att se rubrikerna om hennes egen skilsmässa. Dock är det modigt att på det här sättet våga skriva om något så känsligt. Och hon gör det mycket bra. Hon lyckas sätta ord på alla starka känslor som kan finnas inombords och hur svårt det är när man inte vill säga något ont om exmaken inför barnen och omgivningen. En riktig bladvändare med känsla.

Piratförlaget, 2015.

Boken finns som e-bok, både att läsa och lyssna. För dig med läsnedsättning finns den som talbok Daisy. 

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Monday, January 25, 2016