Det lilla bageriet på strandpromenaden

En fantastisk skön bok som mestadels utspelar sig i det lilla samhället Mount Polbearne i Cornwall. Ett samhälle som blir avskuret från fastlandet vid högvatten!

Hit flyttar Polly efter att företaget som hon och hennes pojkvän ägt gått i konkurs. Med nästan inget på fickan hittar hon ett nytt boende i ett nedgånget före detta bageri som ägs av den skräckinjagande mrs Manse.

En natt vaknar Polly av ett förfärligt oväsen nere i bagerilokalen. Med en lampa i handen och hjärtat i halsgropen går hon ner för att se vad som står på. En ruta är krossad och på golvet ligger en skadad lunnefågel. Fast veterinären säger till Polly att hon får sköta om fågeln hemma men inte ge den något namn, kallar hon ändå den för Neil. Neil och Polly blir oskiljaktiga, trots att det finns ett reservat i närheten där det bor massvis med andra lunnefåglar som skulle passa perfekt för den lite överviktiga Neil.

Polly får vänner bland fiskarna som far ut med sina båtar mitt i natten, vänner som hjälper henne både praktiskt och känslomässigt.

När mrs Manse drabbas av en olycka, öppnas en möjlighet för Polly att få uppfylla sin dröm – att sköta ett eget bageri. Ljuvliga dofter lockar till sig både bofasta, turister och även biodlaren Huck. När den förmögne Reuben ger Polly en alldeles extra gåva känns det som om livet ändå är rätt bra, tills…

En må bra bok som rekommenderas varmt!

Boken finns att låna och läsa som e-bok.

För dig med läsnedsättning finns den som talbok Daisy, inläsare

Massolit förlag, 2015

 

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Friday, January 1, 2016