Dubbel-trubbel

Det här är en riktigt bra och lättläst bok med mycket humor, som garanterat kommer att gillas. Det är rakt in i historien från första sidan och sedan är det svårt att släppa boken. Perfekt som högläsning tillsammans med barn, ni kommer säkert att fnissa ikapp.

Det är en djupt deppig Miles som kommer till den första skoldagen i Gäspköping, en stad omtalad för sina kor. I sin förra skola var han känd som skolans busfrö, men här vet ingen vem han är. Det gäller att skaffa sig ett rykte, tänker han. Dock visar det sig inte vara det enklaste. När han kommer in på skolgården ser allt ut som vanligt vid första anblicken. Men så upptäcker han att det står en bil parkerad i trappan och blockerar skolentrén. Alla barnen står och stirrar på den. Hur ska de komma in i skolan?

Det går snart upp för Miles att det uppenbarligen finns en mästerbusare på den här skolan, så nu gäller det att ta reda på vem det är. I synnerhet som Miles blir oförskyllt anklagad för att vara mästerbusaren som ställt bilen i trappan.

Lilla Piratförlaget, 2015.
Boken finns som talbok Daisy för dig med läsnedsättning. Inläsare: Sonja Lindblom.

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Wednesday, January 27, 2016