Dumma mej 2

Det är inte alltid som uppföljaren mäter sig med del 1, men när det gäller Dumma mej 2 så är det inga problem

Grus äventyr med sina tre barn är helt klart i högsta klass! Har du inte sett Dumma mej 1 rekommenderar jag dock att du gör det först.

Gru var, som vi alla vet, en superskurk – enligt honom själv i alla fall. Men när han träffade de tre syskonen Edith, Margo och Agnes ställdes allt på sin ända. Flickorna levde ett miserabelt liv på ett barnhem, men till slut blev de en lycklig familj. Till och med Grus otrevliga mamma tinade upp och var med och dansade i slutet av filmen.

Gru lever nu ett vanligt liv i förorten men han börjar tröttna på påflugna mammor som vill se honom på en dejt med en bekant. Så när Gru blir kontaktad av organisationen ASL, antiskurkligan, med den vilda agenten Lucy Wilde i spetsen blir han nyfiken. Det är en ny superskurk i farten och ALS ger motvilligt Gru chansen att fånga in honom eller henne. Tillsammans går Gru och Lucy undercover i en cupcake-affär. Vem är det som stjäl Minionerna och är Gru verkligen kär i Lucy?

Missa inte eftertexterna

Det är en underbar film som Coffin och Renaud har regisserat, favoriterna Minionerna är tillbaka i fin form. Och missa inte eftertexterna där Minionerna gör en del hyss! Gru och Lucys romans är en gullig och rolig bihistoria och El Macho, skurken som vi möter senare i filmen, är en lagom otrevlig skurk. Har du inte sett Dumma mej 2 ännu tycker jag att du ska göra det. Nu.

Filmen har tal på engelska, dubbad till svenska, finska och polska. Textad på svenska, finska, polska och engelska för hörselskadade.

 

 1. Beauty and the beast

  Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Ta chansen att få tillbringa ett par timmar med en helt magisk film.

 2. Inland

  Review by: Sofia Lundström

  Inland är en lågmäld och melankolisk film om en huvudperson utan namn som flyttar från Stockholm med sin pojkvän till pojkvännens hemort någonstans i norra norrlands inland. Men på vägen dit tar relationen slut, och hon blir ensam i en stad hon inte har någon koppling till.

 3. Dumma mej 2

  Review by: Emma Sundström

  Det är inte alltid som uppföljaren mäter sig med del 1, men när det gäller Dumma mej 2 så är det inga problem

 4. Fem trappor upp

  Review by: Agneta Krohn Strömshed

  Det här är en riktigt trevlig film med hög mysfaktor om ett äldre par som inte längre riktigt tycker sig orka med de fem trappor upp utan hiss som de bor på, i en New York-lägenhet (som jag för övrigt inte skulle tveka en sekund att flytta in i).

 5. Bland män och får

  Review by: Agneta Krohn Strömshed

  En stillsam, stark film med fantastisk miljö. Jag har bara två ord att säga: se den!

 6. Modig (Brave)

  Review by: Emma Sundström

  Det är en underbart vacker och välgjord film som Pixar har producerat. Bilderna vi möts av är väldigt väldigt vackra och jag har nog aldrig sett en så stark och välgjord tecknad kvinnlig figur som Merida.

 7. En enkel till Antibes

  Review by: Magnus Svartvall

  Även om filmen behandlar svåra ämnen som otrohet, rädslan för att vara oälskad av sina barn och våld i nära relationer så är den ändå en riktig ”Feel Good”-film vars främsta mål är att underhålla.

 8. Nordkalotten 365

  Review by: Hilkka Horsma

  Det här är den ultimata naturserien att titta på för den som är intresserad av naturprogram! Extra roligt är att allt sker i miljöer nära oss här i Norrbotten.

Audience:

Tags:

Review by: Emma Sundström Friday, October 10, 2014