Dumma mej 2

Det är inte alltid som uppföljaren mäter sig med del 1, men när det gäller Dumma mej 2 så är det inga problem

Grus äventyr med sina tre barn är helt klart i högsta klass! Har du inte sett Dumma mej 1 rekommenderar jag dock att du gör det först.

Gru var, som vi alla vet, en superskurk – enligt honom själv i alla fall. Men när han träffade de tre syskonen Edith, Margo och Agnes ställdes allt på sin ända. Flickorna levde ett miserabelt liv på ett barnhem, men till slut blev de en lycklig familj. Till och med Grus otrevliga mamma tinade upp och var med och dansade i slutet av filmen.

Gru lever nu ett vanligt liv i förorten men han börjar tröttna på påflugna mammor som vill se honom på en dejt med en bekant. Så när Gru blir kontaktad av organisationen ASL, antiskurkligan, med den vilda agenten Lucy Wilde i spetsen blir han nyfiken. Det är en ny superskurk i farten och ALS ger motvilligt Gru chansen att fånga in honom eller henne. Tillsammans går Gru och Lucy undercover i en cupcake-affär. Vem är det som stjäl Minionerna och är Gru verkligen kär i Lucy?

Det är en underbar film som Coffin och Renaud har regisserat, favoriterna Minionerna är tillbaka i fin form. Och missa inte eftertexterna där Minionerna gör en del hyss! Gru och Lucys romans är en gullig och rolig bihistoria och El Macho, skurken som vi möter senare i filmen, är en lagom otrevlig skurk. Har du inte sett Dumma mej 2 ännu tycker jag att du ska göra det. Nu.

Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic, 2013.
Filmen har tal på engelska, dubbad till svenska, finska och polska. Textad på svenska, finska, polska och engelska för hörselskadade.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Emma Sundström den 10 oktober 2014