Ekon av längtan

Om kärlek i skuggan av krig och hemligheter som inte kan döljas för evigt.

Efter debuten med Matildas sista vals, som översattes till svenska 2000, har Tamara McKinley skildrat ett flertal gripande kvinnoöden, ofta i Australien, i sina böcker. Nu är det dags att förflytta oss till Paris och tiden för spanska inbördeskriget.

Det här är en bok där människorna skildras med värme trots de ofta svåra omständigheter de befinner sig i. För alla som vill ha en bra historia med lite lagom spänning och romantik.
 
Annabelle anländer till Paris för att bo hos sin moster och förhoppningsvis hitta ett arbete som sjuksköterska i Frankrike. I sin mosters hus träffar hon på en blandad kompott kreativa människor, bland andra vännerna Henri och Etienne som är konstnär respektive poet.

Det visar sig svårare än hon trodde att hitta jobb och när Henri och Etienne ska resa till Spanien för att delta i kriget så beslutar hon sig för att följa med. Det blir ett vådligt äventyr, där hon får möta mycket död och elände men också uppleva kärlek. Det hela får ett abrupt slut då hon skadas allvarligt och skickas tillbaka till Paris.

Många år senare kommer hennes dotter, Eugenie, till Paris för att gå på konstskola och då blir det uppenbart att gamla hemligheter inte längre kan döljas utan måste upp i ljuset.

Den finns också att läsa som e-bok.

För dig med läsnedsättning finns Ekon av längtan som talbok på Daisy, inläsare: Sonja Lindblom.

Läs mer på: http://www.tamaramckinley.co.uk/

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Wednesday, February 1, 2017