En förgiftad man

Den här boken handlar om en förtärande inre och yttre skuld.

Den framgångsrike kompositören av filmmusik Chris Lowndes flyttar år 2010 från Hollywood tillbaka till sitt hemland England efter att hans amerikanska hustru dött. I det ensliga hus på landet han köpt väntar en gåta runt ett dödsfall. Mannen som ägde huset efter andra världskriget blev förgiftad 1953. Hans fru anklagades, fälldes och hängdes för mordet. Det gamla fallet engagerar huvudpersonen allt mer.

Jaså, var det därför!

Detta är ingen traditionell deckare. Dock handlar det om mord, kärlek, moral och etik från 1930-talet och framåt. Språket flyter på lätt och historien med dess olika psykologiska vändningar ger den trovärdighet, även om en viss endimensionalitet smyger sig fram i ovanligt rättänkande personer och de personer utan empati som bara är elaka.

Vad huvudpersonens drivkraft är till att ifrågasätta och få klarhet i det mord som skett i huset kommer fram i slutet. Det blir en aha-upplevelse som sätter pusselbitar på plats.

Författaren Peter Robinson är uppvuxen i England men bor delar av året i Kanada. Han är mest känd för sina böcker om Yorkshire-kommissarien Alan Banks.

En förgiftad man finns som talbok för dig med läsnedsättning. 

Audience:

Tags:

Review by: Kristian Priemel Friday, November 27, 2020