En god fiende

Mörk och blodig fantasybok i serien First law.

Men trots det så läser jag just nu bok nummer 7 av herr Abercrombie. Varför? Kanske för att just som jag tycker; att nu blev det väl ändå väl könssteriotypt eller väl blodigt så lyckas historien överraska. Den store tyste råa mannen visar en känslig sida. Eller den halta råa dödarmaskinen blir less på att döda och bestämmer sig för att bli en bättre människa. Så fast det är blodiga krig och hämd som ska utkämpas mest hela tiden så läser man vidare för människornas skull. Man vill liksom inte ge upp hoppet om dom här karaktärerna som man lärt känna. Man måste följa dem till slutet.

Den är annorlunda den här serien, fantasy brukar annars ha många inslag av magi och ofta en och annan drake. Här har jag knappt läst ett ord om vare sig det ena eller andra. Men det är ändå en annan värld, en värld som är intressant att utforska. Just nu har jag några sidor kvar av "En god fiende" och jag hoppas att turen ska vända för Skälvan som har haft sin beskärda del av otur, och jag hoppas fortfarande att Monza ska våga lita på någon annan än sig själv.

Sen hoppas jag förstås att vår gamla bekanting Blodige nio ska dyka upp i nästa bok. Då först blir det riktigt spännande!

Audience:

Tags:

Review by: Catrin Fjellström Friday, October 24, 2014