En Minecraft-zombies dagbok

Har du barn som älskar Minecraft men inte är lika taggade på att läsa böcker? Då rekommenderar jag serien En Minecraft-zombies dagbok! Att utgå från barnens intressen kan vara ett bra knep för att väcka läslusten.

Möt Zombie

Zombie är en ganska vanlig 12-årig kille: han går i skolan, har en jobbig lillebror och gillar en tjej som heter Lilly. Zombier är som människor, fast tvärtom: de föredrar att lukta illa, tycker om att skrämmas och får inte vara ute på dagen för då brinner de upp. Zombies bästa kompisar är creepern Smygo, Skeletto och Slimey, men till skillnad från andra zombier är han också vän med en människa – Erik.

Dödsturneringen

I Ombytta roller (del 4 i serien) råkar Zombie och Erik byta kroppar. Nu måste Zombie leva som människa i Eriks by och undgå att bli upptäckt fram tills nästa fullmåne, när träskhäxan kan förvandla dem tillbaka igen. Timingen kunde inte varit sämre, eftersom det drar ihop sig till den årliga döds-turneringen i människobyn.

En rolig och lättläst berättelse i dagboksformat, illustrerad med färgglada bilder från spelet.

Läs mer i serien:

 1. Mitt liv som zombie

  By: Zombie, Zack
  Language:
  Swedish
  Published: 2020
  Classification: Hcg
  Available as: Book
 2. Zombie-semester

  By: Zombie, Zack
  Language:
  Swedish
  Published: 2020
  Classification: Hcg
  Available as: Book

Titta in på Annikas tipsarsida

 1. Annika: dataspel och gaming

  Annika tipsar helst om böcker om dataspel och gaming. Exempelvis guideböcker för olika spel, faktaböcker om e-sport, serier baserade på spel, skönlitteratur med anknytning till spel, creepypasta och science fiction om till exempel virtual reality.