Enhörningen

Den var riktigt bra! Ja, jag låter förvånad. För efter att ha hört Jonas Karlsson prata om att han och hans bror skrivit en bok om doping, kunde jag inte tro att det ämnet kunde vara så här spännande.

Trettiosjuårige Enhörningen är fast besluten att göra come-back i diskus under OS i Rio de Janeiro 2016. Han har hela sitt tränings- och tävlingsverksamma liv använt olika sorters dopingpreparat. Men nu har han chansen att få testa något helt nytt som absolut inte kommer att kunna spåras. Han har hjälp av sin enda vän Jack Segura som dels driver ett gym men som också har många skumma affärer vid sidan om. Affärer som tvingar honom till Nordkorea och till den mäktiga IOK-delegaten Maxim Sokolov.

Samtidigt inträffar flera otäcka överfall i den lilla byn Riivara långt upp i norra Sverige. Människor har hänsynslöst blivit lemlästade och lämnats för att dö ute i kylan.

Hänger de här historierna ihop?

När Jack Segura brutalt blir överfallen står Enhörningen helt ensam både vad gäller träning och i kontakt med den mäktige Sokolov, en man som man inte ostraffat säger emot.

Journalisten Manfred Wendin blir oförskyllt inblandad i både Enhörningens come back och Sokolovs grymma experiment och får rädda Enhörningen både en och två gånger. När OS drar igång finns inget som stoppar maxim Sokolov från att eliminera Enhörningen som sitter på alldeles för mycket känslig information om ryssen.Så när Enhörningen har varit inne i arenan för att kasta och blir han kallad till dopingkontroll. Resten avslöjar jag inte.

Den här boken finns som e-bok och e-ljudbok, uppläsare: Niklas Engdahl

Pintxo, 2015

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, February 15, 2016