Ett förbud mot mord

Ett ensligt värdshus med en mörk och hotfull skog som granne och en sjö som lurar på hemligheter alldeles intill. Det kan inte bli annat än en spännande deckare med de ingredienserna.

Kriminalinspektör Armand Gamache och hans fru ska fira bröllopsdag på värdshuset Manoir Bellechasse. Eftersom de aldrig beställer något speciellt rum vid bokningen får de denna gång samma lilla rum mot baksidan som de hade som nygifta. Det beror inte på att Clementine Dubois, värdshusets föreståndarinna, inte vill ge sina stamkunder det bästa rummet, utan på att familjen Finney har bokat alla rum med bästa komforten och vackraste utsikten.

Familjen Finney är en väldigt komplicerad och märklig familj som hela tiden försöker göra varandra osäkra och ledsna. Att ge kärlek och värme finns inte i deras värld. Marianna, med sitt barn Bean, som ingen vet om det är en flicka eller pojke. Thomas som är den perfekte sonen, framgångrik och kunnig, eller? Peter, konstnären som aldrig blivit erkänd av familjen och som lever ett stillsamt liv med sin fru Clara. Julia, som kommit tillbaka för denna familjeträff och som flyttade till en annan del av Kanada efter att ha brutit med fadern Charles Morrow. Modern, Irene Finney, som aldrig kunnat visa fysisk ömhet på grund av något helt oväntat.

Efter att ett åskoväder lyckats dämpa den tryckande värmen hittas en kropp ute i trädgården. Har Elliot, den nye servitören något med det hela att göra och vem är den oformliga varelsen som smyger omkring i en vit overall i skogsbrynet?

Varför reagerar inspektör Beauvoir så starkt när han ser Véronique?

Frågorna är många och det är även måltiderna som är en viktig del av hela berättelsen. Man får också lära sej några enkla franska fraser och hur viktig Pegasus är för en ung människa.

Modernista, 2015

Boken finns även att låna och läsa som e-bok.

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Thursday, May 26, 2016