Följ @emanuelkentsjogren på Instagram

Har du läst Manifest för hopplösa av Åsa Asptjärn? Då kan du tävla om en iPad Mini 4 eller Bluetooth Urbanears.

Tävling_nbl

Tävling! Berätta om din läsning - vinn en iPad Mini 4!

För att delta, gör så här:
1. Läs eller lyssna på Manifest för hopplösa.
2. Berätta för alla andra om din upplevelse av läsningen antingen i film- eller fotoform. Det kan vara en känsla du får eller en del av boken som du tycker är klockren eller något annat. Filmerna ska vara anpassad för Instagram, dvs. max 15 sekunder långa.
3. Publicera på Instagram. För att delta behöver ditt Instakonto vara öppet.
4. Tagga filmen/fotot med #NBLtävling och @emanuelkentsjogren
 
Tävlingen pågår t.o.m. 31 maj. Därefter utser en jury (bestående av bland annat författaren till boken Åsa Asptjärn) det vinnande bidraget samt även en andra- och tredjepristagare.
 
Priser
1:a plats – 1 iPad Mini 4 + pocketboken Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn
2:a plats – 1 par svarta Urbanears wireless + pocketboken ovan
3:e plats – 1 par svarta Urbanears wireless + pocketboken ovan
 
Villkor
Kampanjen Norrbotten läser förbehåller sig rätten att
• använda de inskickade bidragen på Biblioteken i Norrbottens hemsida (Bibblo.se) samt på bibliotekens sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter).
• utesluta sådant material bland de inskickade bidragen som kan uppfattas som kränkande.
 
Tävlingen arrangeras av kampanjen Norrbotten läser inom Biblioteken i Norrbotten.
 

Via kampanjen Norrbotten läser kommer ungdomar runt om i Norrbotten att få lära känna Emanuel Kent Sjögren.

Han är huvudperson i årets utvalda bok Manifest för hopplösa av Åsa Asptjärn. Med start 23/4 och fram till 31/5 kommer det att delas ut böcker runt om i Norrbotten där ungdomar rör sig. Kanske dyker vi upp på din fotbollsträning, kanske får du boken i handen när du kliver av bussen eller kanske träffar du personal från bibblan i ditt uppehållsrum. Vi hoppas att du liksom vi får en förvirrad, skämmig men fruktansvärt rolig stund tillsammans med Emanuel.
Vi vill att ungdomarna i Norrbotten ska läsa, lyssna, reagera, reflektera och dela med sig av sin egen upplevelse av boken i form av Instagram-inlägg. I potten finns fina priser, bland annat en I-pad och blåtands-hörlurar.

Årets samarbete med Sveriges radio gör att du kan lyssna på podden

Manifest för missanpassade

Kapitel i dina lurar - om du hellre lyssnar än läser.

 

 

Åsa Asptjärn
Hej alla!

Mitt namn är Åsa Asptjärn och jag är författaren till boken Manifest för hopplösa. Jag är en snart fyrtiofyraårig tant som bor i Malmö. Skrivit har jag gjort hela mitt vuxna liv; sketcher, radiopjäser och till och med en julkalender för Sveriges Radio tillsammans med Gertrud Larsson (Månsaråttan som gick nu i julas).

Min mamma kommer från Kristianstad och min pappa från Haparanda och själv är jag född i Boden. Trots att jag numera bor i Malmö så har Norrbotten en alldeles speciell plats i mitt hjärta och att få vara en del av Norrbotten läser får detta hjärta att svämma över av stolthet.
Det gör mig också lite nervös och jag hoppas att ni ska gilla Emanuel. En toppengrej är ju att man kan välja mellan att läsa med ögonen (boken) och öronen (pod på Sveriges radio). Välj det sinnesorgan som passar dig bäst!

Manifest för hopplösa handlar om Emanuel Kent Sjögren som går sista terminen på högstadiet och som inte har en aning om var han ska ta vägen eller vad det ska bli av honom. Han är femton och förvirrad och har ingen större lust att börja på gymnasiet. Därför försöker han skapa ett manifest för att bevara allt som det är. Emanuel är en grubblande typ, ganska självisk men i grund och botten snäll. Och sedan har han ju sin ende vän Tore vid sin sida också. 

Manifest för hopplösa är den andra boken om Emanuel; den första heter Konsten att ha sjukt låga förväntningar och just nu skriver jag på den tredje som ännu inte har någon titel.

Hoppas ni får en trevlig stund med Emanuel!
Hälsningar
Åsa Asptjärn


 


 

 


  

 1. Manifest för hopplösa

  By: Asptjärn, Åsa
  Language:
  Swedish
  Published: 2015
  Classification: Hc.01,u
  Available as: Book