F som I sämst

Kan det bli sämre än sämst?

Vi får följa Jonna i hennes vardag. Hon har inga vänner och det går dåligt I skolan. Hon kan till och med bli tvungen att gå om ett år. Jonna brukar låsa in sig I sitt rum för att se på youtube och äta godis och ibland snorkråkor. Hon pratar inte för hon tycker inte det finns något att säga. 

Jonnas äldre syster Miriam är perfekt och är det barn föräldrarna skryter om på middagar. Det går bra för henne skolan och hon är musikalisk. Miriam gör alltid som föräldrarna säger. Hon har även som första barn från deras skola vunnit ett fint pris.  Miriam har en fotovägg i sitt rum med alla sina vänner och familj. Alla finns med utom Jonna. 

Systrarna har fått nog

Allt är sämst och Jonna har fått nog. Men det har även hennes syster Miriam.  

Detta är en stundtals rolig ibland sorglig berättelse om två systrar som båda tror att den andre har det mycket bättre och roligare. En hoppfull berättelse med svärta. Läs den.  

Fler tips från Julia

 1. Gruvan

  By: Lövestam, Sara Review by: Julia Åhl Kunto

  "Det är du och jag, Anton, sa hon till boken. Trots att Anton inte var där, kände hon att de var lika. […] Hon hade också listat ut en annan sak om Anton, en som fick tanken att svindla och håret att resa sig på hennes armar."

 2. Kartongslottet

  By: Webster, Allayne L Review by: Julia Åhl Kunto

  En gripande berättelse som tar tag i hjärtat om mod, vänskap och överlevnad. Om medmänsklighet och vikten av drömmar.

 3. Pärlfiskaren

  By: Erlandsson, Karin Review by: Julia Åhl Kunto

  Äventyr, spänning och skattjakt i havets djup.

 4. Fågeln i mig flyger vart den vill

  By: Lundberg, Sara Review by: Julia Åhl Kunto

  En stark läsupplevelse om att inte riktigt passa in, att vilja gå sin egen väg och inte göra det som förväntas av en. Det är även en bok om sorg, längtan och fantasins kraft att förändra.

 5. F som I sämst

  By: Jackert, Cilla Review by: Julia Åhl Kunto

  Kan det bli sämre än sämst?

 6. Bubblan

  By: Pettersen, Siri Review by: Julia Åhl Kunto

  “Men hon kunde inte gå därifrån, det var något med den där bubblan. Den drog henne till sig. Låg där och ropade på henne utan ett ljud.”

Audience:

Tags:

Review by: Julia Åhl Kunto Wednesday, February 26, 2020