Fenomenet GW

Heter du Leif Persson, lägg ett GW mellan för- och efternamn och din lycka är gjord!

Nja. Riktigt så enkelt är det kanske inte. Det krävs rätt mycket mer.

Lars Ragnar Forsberg har skrivit en inte alldeles okritisk biografi över den pensionerade kriminologiprofessorn Leif GW Persson. Trots kritiken är det ändå i många delar ett beundrarporträtt, framför allt i hur rätt Leif GW Persson alltid tycks hamna. Hur fel han än har.

Lars Ragnar Forsberg försöker svara på frågan hur en överviktig, ofta muttrande, mumlande glidare med jätteprilla under läppen, som, när han levererar ofullbordade meningar, on-liners och slutsatser hellre stirrar ner i bordet än i kameran, kan bli så populär. Ett fullständigt svar kanske inte ges, men en liten inblick får man allt.

Biografi, Lars Ragnar Forsberg, Leif GW Persson, Kriminologi, Svenska författare

Fler tips från Kristian

  1. 36 timmar

    Av: Bergman, David Tipsat av: Kristian Priemel

    Säkerhetspolisen i Sverige i en nära framtid har fått extraordinära befogenheter i en nationalsäkerhetslag. Grundläggande rättigheter åsidosätts och en våldsstat håller på att formas.

  2. Kulturmannen och andra texter

    Av: Witt-Brattström, Ebba Tipsat av: Kristian Priemel

    Kulturmannen gör och får allt på bekostnad av kulturkvinnans motsvarande geniala insatser. Men det finns en helbildning att få tag på genom ett flerkönat kultursamtal. Vad väljer vi?

  3. Utsuddade spår

    Av: Mishʿani, Deror Tipsat av: Kristian Priemel

    ”Vet ni varför det inte skrivs några detektivromaner på hebreiska?”

  4. Hon, han och döden

    Av: Wollter, Sven Tipsat av: Kristian Priemel

    Kvantmekanik är förvånande nog ett bärande element i denna bok. Men boken är ingen science fiction, utan den handlar, som titeln anger, om döden. Men också om livet och kärleken.

  5. Det farliga Sverige

    Av: Sundevall, Dick Tipsat av: Kristian Priemel

    Grovt våld och misshandel, rån, stöld, mord, dråp – saker som ger fängelsestraff. Författaren har träffat personer dömda för grova brott och en infiltratör som verkat i kriminella mc-gäng.

Visa fler...

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristian Priemel den 20 juni 2018