Fjällmordet

Vi är verkligen inte bortskämda med deckare som utspelar sig i Gällivaretrakterna. Det blir en speciell känsla när man känner igen hus och gator som omnämns, en hemma-känsla infinner sig som är rätt trevlig.

En man hittas död till fjälls, i vedboden vid Kisurisstugan. Det är gruvbolagets tidigare vd, Lennart Skoglund. Dödsfallet avskrivs som naturligt, en tragisk hjärtinfarkt. Men när även gruvbolagets styrelseordförande Peder Bergman hittas död några veckor senare, helt uppenbart mördad, återupptas även utredningen av Lennart Skoglund.

Ingen blodig deckare

Det här är ingen våldsam, blodig deckare där man grottar ner sig i detaljer kring själva morden. Man behöver alltså inte vara en härdad deckarfantast för att klara av att läsa den här boken. Vill man läsa en spännande bok där miljön är Gällivare och Norrbotten så ska man absolut ge Fjällmordet en chans.

Fler deckare är nog att vänta för det här är första boken i serien Gällivare-morden.

Boken finns också att lyssna på som e-ljudbok.

Mer spänning från Hilkka

 1. Lewispjäserna

  By: May, Peter Review by: Hilkka Horsma

  Det känns lite tomt och sorgligt när jag nu läst klart den tredje och avslutande boken i Lewis-trilogin. För jag vill läsa mer om Fin Macleod på den vindpinade ön Isle of Lewis!

 2. Pakten

  By: Richmond, Michelle Review by: Hilkka Horsma

  Visst skulle du och din partner också vilja bli inbjudna till en exklusiv hemlig klubb som gör allt för att stötta medlemmarna så att de får ett lyckligt och livslångt äktenskap? Visst låter det bra? Men akta dig för att bryta mot någon regel för då kanske du blir bortförd, förhörd och torterad.

 3. Jag lät dig gå

  By: Mackintosh, Clare Review by: Hilkka Horsma

  Ibland har jag knappt tid att läsa. Men om boken jag läser är riktigt bra får den följa med mig överallt. Jag lät dig gå har bott i min väska och jag har stulit några minuter här och där så ofta jag bara kunnat.

Show more...

Alla tips från Hilkka

 1. Mommas dräng

  By: Sarri, Margareta Review by: Hilkka Horsma

  Varför heter så många Stålnacke i Kiruna? Söker man på hitta.se får man fram att det finns 1 131 personer i hela Sverige som heter så. Trettio procent av dessa, 344 stycken, finns i Kiruna. Svaret får man i den här härliga historiska romanen om Erik Ståhlnacka som 1658 lämnade Uppland för att bege sig till gruvfälten i Svappavaara.

 2. Arbetsstugubarn

  By: Freij, Laila Review by: Hilkka Horsma

  Den här boken om Norrbottens arbetsstugor väcker många tankar och funderingar hos mig. Bilden av Norrland som en tärande del av Sverige, som är beroende av bidrag, präglades djupt i sörlänningarnas sinnen redan för 100 år sedan när arbetsstugorna startades upp.