Folke Isaksson

Under sommaren presenterar redaktionen norrbottniska författarskap, alla på olika sätt värda att uppmärksammas och lyftas.

Folke Isaksson_ Fotograf Ulla Montan
Folke Isaksson finns på Norrbottensförfattare.se tillsammans med 112 andra intressanta författare.

Folke Isaksson har skrivit lyrik, reportage och essäer men även gjort radio- och teveprogram. Mellan 1949 och 1975 var han kulturskribent för Expressen, Morgontidningen och Dagens Nyheter.

Folke Isaksson debuterade 1951 med diktsamlingen Vinterresa och skrev ytterligare några diktsamlingar innan han tystnade som poet under en lång period. Han hade tröttnat på lyriken och ville skriva annat. 1981 återkom han till poesin med Tecken och under. Den fick ett mycket varmt mottagande och såldes i många tusen exemplar, vilket är ovanligt för lyrik.

På Norrbottensförfattare.se kan du läsa om Folke Isaksson och hans författarskap. Här finns även textutdrag från fyra diktsamlingar: Osäkra glimtar av ett oförklarligt ljus (2005), Skiftningar i en väv (1985), Tecken och under (1981) och Stenmästaren (2003).


Vill du låna ett annat format än pappersbok? När du trycker på pilen i rutan Reservera ser du om boken även finns som e-bok, lättläst, talbok/DAISY, stor stil eller ljudbok.

 

Taggar:

Skrivet av: Maria Öman den 24 augusti 2015