Framtiden är nu – regler

Det här gäller när du deltar i skrivtävlingen Framtiden är nu. Tävlingen är öppen för dig som går på högstadiet eller gymnasiet.

Du skriver din text på temat Framtiden är nu. Bidragen ska gärna ha en samtidsförankring och/eller ett visst mått av trovärdighet. Framtiden är alltså inte om 200 år. Den är mitt ibland oss och något som går att ta på nu eller inom en snar framtid. Du får skriva i vilken genre (novell, dikt, rim) du vill.

Du kan skriva på svenska, engelska, finska, meänkieli, lulesamiska eller nordsamiska. Texten får innehålla maximalt 15 000 tecken inklusive blanksteg. Det finns ingen minimumlängd. Du kan delta med ett bidrag per person. Om du skriver dikter kan du skicka in en samling dikter inom ramen för max antal tecken.

Skicka in ditt bidrag via Bibblo.se mellan den 28 oktober och 10 november.

Tävlingen är uppdelad i två åldersgrupper: högstadiet och gymnasiet. Vinnare kommer att utses i båda åldersgrupperna så länge tillräckligt många bidrag skickas in, annars slås grupperna ihop. Beroende på deltagandet blir det mellan en till tre vinnare per grupp. Vinnande bidrag utses av en jury bestående av en författare och två ur bibliotekspersonalen. 

Använda alias?

Vinnarna och bidragen kommer att publiceras på Bibblo.se den 2 december. När du skickar in ditt bidrag godkänner du automatiskt denna publicering. Vi förbehåller oss rätten att förändra textens utseende så att den passar för publicering om det behövs. Vi kommer inte att rätta stavning eller ändra i innehållet. Om ditt bidrag är på annat språk än svenska kommer en översättning till svenska att publiceras tillsammans med din text. Inga texter med kränkande innehåll kommer att publiceras.

Om du vinner och din text publiceras så finns den kvar till och med juni 2020. Tillsammans med texten så kommer vi att skriva ut ditt alias eller förnamn och första bokstaven i efternamnet samt din hemort.

Kontakt

 Om du vill radera din text, kontakta oss på framtidenarnu.tavling@gmail.com.

Tillbaka till formuläret

Läs om behandling av personuppgifter

 

Tags:

Written by: Maria Öman Tuesday, October 8, 2019