Gården

En riktigt spännande bladvändare som handlar om mörka hemligheter, konspirationer och fasansfulla brott. Jag blev omedelbart fascinerad av berättelsen, redan från första sidan var jag fast.

Daniel har inte haft så mycket kontakt med sina föräldrar, Tilde och Chris, sedan de fyra månader tidigare flyttade till en lantgård utanför Falkenberg på den svenska västkusten, efter att ha sålt sitt hus och sin firma i London. Men så ringer hans pappa en dag och är förtvivlad. ”Tilde är sjuk”, säger han. ”Hon inbillar sig saker – otäcka, hemska saker. Hon har drabbats av en psykos och blivit intagen på sjukhus.”

Nästa dag dyker modern Tilde upp i London. Hon har lämnat sjukhuset och flytt hals över huvud till Daniel. Hon påstår att Chris ljuger, hon är inte galen. Hon vill berätta allt som har hänt, alla misstankar hon har, visa alla bevis hon har samlat ihop för Daniel och sedan ska de tillsammans gå till polisen. Tilde anklagar sin man för att vara inblandad i ett försvinnande av en ung kvinna från granngården.

Så vem säger sanningen? Vem ska Daniel välja att tro på? Sin pappa eller sin mamma? Daniel inser att han inte känner sina föräldrar så väl som han tror och dessutom har han egna hemligheter som komplicerar alltihop.

Liksom Daniel i berättelsen har jag som läsare ingen aning om vad som är sant eller falsk, vem som ljuger och vem som talar sanning. Och helt plötsligt tar historien nya, oväntade vändningar och överraskar ännu mer.

Det här är en fängslande bok från början till slut och jag kom på mig själv med att tänka flera gånger att jag nog inte heller vet allt om mina föräldrars uppväxt och liv. Vi bär alla på upplevelser, erfarenheter, ja till och med hemligheter som inte ens våra närstående känner till.

Stimpla Publishing, 2014

Audience:

Tags:

Review by: Hilkka Horsma Friday, February 13, 2015