Gellert Tamas - författarbesök

”Vad får en person som Kent Ekeroth – vars hela nuvarande existens baseras på det faktum att Sverige gett hans mor och mormor skydd och en möjlighet till nystart – att jämföra flyktingar och invandrare med sjukdomar som förkylningar och hiv?”

Gellert Tamas
Det är en av de frågor Gellert Tamas ställer i början av sin bok Det svenska hatet. Det blir en noggrann och detaljrik berättelse om ett Sverige som förändrats.

Berättelsen tar oss bakåt i historien och berättar om konflikter som synbart har sitt ursprung i termer av folkgrupper, etnicitet, religion och beteendekultur men där grundfrågan handlar om klass, genus, ekonomi och politiska friheter för alla och envar. Den ger oss också historien om det parti som vid senaste riksdagsvalet blev Sveriges 3:e största och därigenom vunnit anklang hos väljare, och faktiskt också gör anspråk på att bli det största riksdagspartiet vid valet till Sveriges riksdag 2018.

Signering ställdes in

Boken tar även fram en annan sida som det inte går att komma ifrån. Den 3:e december skulle Gellert Tamas signera boken på en Akademibokhandel centralt i Stockholm. Bokhandeln ställde in signeringen av säkerhetsskäl. Rädsla har alltid funnits. Men den har inte varit lika tydlig som idag och knappast lika direktverkande, nu när publicering av texter och kommentarer blivit så mycket enklare genom de sociala medierna många har tillgång till idag.

Gellert Tamas kommer till Piteå stadsbiblioteks Kafé å läs den 2 mars kl 19.00.
Fri entré. Fika till försäljning.

Han kommer även framträda på Litterär kontext i Luleå den 21 mars.

Så här tillgänglig är våra lokaler - länk till vår tillgänglighetsguide >>>

 

Tags:

Written by: Webbredaktionen Wednesday, February 15, 2017