Grimmen

Klor som knivar, tänder som sylvassa taggar – vad är det som jagar Viggo i skogen? I den här boken får du gastkramande spänning från första till sista sidan!

Det är nästan så man blir andfådd av att läsa början på den här boken. Alrik och Viggo är bröder och vi fick lära känna dem i del ett av PAX, Nidstången. Du kan läsa den här boken utan att ha läst den första.

Alriks och Viggos mamma dricker så mycket att hon inte får eller kan ta hand om dem. De hamnar i familjehem i Mariefred hos Laylah och Anders. Killarna har det bra där men visst saknar de sin mamma. Viggo pratar mycket om mamma, men Alrik är mest arg på henne.

I skolan är en kille som heter Simon taskig mot dem, han är en riktig mobbare. Till på köpet är hans pappa Thomas lärare, och han tar alltid sin son i försvar. Som tur är så har pojkarna lärt känna Estrid, en gammal tant med många hemligheter. Estrid är en väktare. Hon tar hand om ett uråldrigt bibliotek som ligger under en gammal kyrkkulle. Mörka krafter vill ta över biblioteket och det är bara Alrik och Viggo som kan lösa gåtan, men det är fler som är ute efter svaret.

Grimmen innehåller en avslutande historia och den avslutas lika spännande som den började – så det är ett måste att läsa de följande delarna i serien PAX. 

Boken finns som talbok Daisy. Läs om vem som får låna talböcker>>>

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed den 2 september 2016