Hösten 2020 på bokbussarna

På bokbussens hållplatser kan det vara både trångt och full fart, vilket förstås är roligt. Den pågående pandemin medför dock tyvärr vissa restriktioner.

Vi har "take away" hos oss. Hämta dina lån utanför bokbussen.

Under ditt besök till bokbussen är det bra att tänka på att hålla längre avstånd än normalt till personal och andra besökare. Vi ber er därför att vänta utanför bussen så hjälper vi er.

Om du tillhör en riskgrupp eller av andra skäl helt vill undvika att besöka bussen, kan du i förväg reservera de böcker och andra medier som du vill låna. Då kan bokbusspersonalen göra dem i ordning och ta med dem till bussen. Om du behöver hjälp med att göra reservationer så är du som vanligt välkommen att kontakta bokbussen via telefon eller e-post.

Om du har feber, hosta eller andra symtom på förkylning eller influensa ska du vänta tills du har tillfrisknat helt innan du kan besöka oss.

Information till pedagoger, skolor och förskolor

Turerna går som vanligt men vi släpper bara in pedagoger i bussen, alternativt överlämnar böcker vid dörren. Inga barn får vistas inne i bokbussen.

Inför varje tur plockar vi ordning kassar med böcker som kan överlämnas till skolorna coh förskolorna. Vi kontaktar skolorna och förskolorna innan bokbussbesöket och pedagogerna ombeds att lämna önskemål om böcker och reservationer.

Detta gäller fram till juluppehållet vecka 51.

Vi beklagar de olägenheter som kan uppstå på grund av dessa bestämmelser och hoppas på din förståelse.

/ Bokbusspersonalen

Turlista 2020 - 2021